They rocked me!

Igår eftermiddag letade jag mig fram till Big Ben och House of Parlament, det var helt amazing! Kommer du till London kan du inte missa det! Det var fullt med turister, tjockat med folk. I dem delar där jag har rört mig till och från skolan (Waterloo) är det inte så värst mycket folk men när jag kom dit så fick jag ändra uppfattning.
Mitt emot Big Ben så ligger en ticket shop där dem säljer musikalbiljetter billigt i sista minuten, så jag gick in där bara på skoj och kom ut med en biljett till "We will rock you" . Så igår kväll blev det musikal för hela slanten. Svårt var det att hitta till Dominion Theater men tillsut kom jag fram. Showen var fantastisk! Musiken, dansen, framförandet.... Jag skulle gärna tipsa er om att se den! Kanske kommer den till Sverige snart? Jag älskar verkligen Queen!

När jag skulle ta mig hem vid elva blev det tunnelbanan trotts att jag hade lovat (oops!) både mamma och morfar att ta taxi, men jag tycker det var enklare att ta underground. Det var lite smått scary, mest när jag skulle gå hem från stationen till mitt boende, det tar kanske en kvart. Men hem kom jag, hehe.



Utanför teatern


Sista dagen 2008

Hej!!! Jag hade fullt upp igår och glömde datorn hemma och sedan när jag kom hem var klockan runt 12 och då behövde jag sova.
Nyårsafton idag! Ser fram emot ett nytt spännande år som förhoppningsvis kommer att bli mycket bättre än det gångna. Allt kan bara bli bättre eller hur?!  Hur ska ni fira nyår? Stort party med vänner, krogen, eller kanske ta det lugnt? Jag ska iväg på fest med min vän Mathilde från Belgien och sedan ska vi tillsammans hela gänget dra till Themsen och Big ben för att kolla in fyverkerierna. Det sägs vara storartat! Blir mycket roligt att se!

Jag älskar verkligen staden, jag vill bara stanna här för evigt! Allting här är underbart, hehe.


Vad har varit bäst 2008?  Kommentera! Jag ska skriva en liten resumé av mitt år tänkte jag, så det får ni snart läsa.


Love Starbucks!

London dag 1

                               
Morgonkaffe på Starbucks, Waterloo station                     School caftereria


Just nu vill inte mitt internett sammarbeta så det går inte ladda upp fler bilder, det får bli senare, suck....


Äntligen framme i London!

Hej från London! Nu är jag äntligen här! Känns helt otroligt, jag bara älskar staden från första början. Tänk er dubbeldäckarna, de röda telefonkioskerna och underground... Amazing!   Jag får varna er med en gång att det kommer nog bli en hel del uttryck på engelska för när man pratar det hela dagen och inte har någon som helst person att prata svenska med så börjar man att tänka på engelska. Det är ganska creepy, haha.

Flygningen igår gick över förväntan, dock var jag nära att missa planet från Amsterdam, dem idioterna på landvetter hade sagt att det skulle gå från samma gate som jag kom in på eller precis bredvid och när jag kom dit så stod jag och väntade och så kollade jag gaten och då stämde det inte alls med vart jag stod, jag stod på 50 och skulle till 47 men det sjuka var att det bara fanns skyltar överallt som visade vart gate 70 och uppåt låg. Jag fick smått panik och frågade tillslut några flygvärdinnor och då visade det sig att jag var tvungen att gå x antal kilometer i byggnaden, först ut i ankomsthallen och sedan in i passkontrollen. Som tur var hann jag annars så.... Lita aldrig på folk på den svenska flygplatsen om du ska byta flyg utan det är mycket bättre att fråga sig fram och leta själv, det fick jag erfara.

När jag anlände till Heathrow så skulle en chaufför hämta upp mig och jag hittade honom innan han hittade mig, hehe. Han var lite smått rolig av sig, såg ut som världens uteliggare typ och nästan utan tänder men var verkligen jättetrevlig. Engelsmänn är trevliga! Iallafall de jag har mött.
Min lägenhet är fräsch och helt okej, det som inte är roligt är att alla som bor här är hemma på lov (longterm students) så jag är helt själv i denna gigantiska lägenhet. Då lär man ju verkligen känna mycket nytt folk. Tack för det EF....

Skolan idag var ganska svår att hitta, vi hade fått det förklarat att dem från EF skulle följa oss till skolan första dagen men jag fick leta mig dit själv. Men det gick bra. Vi fick göra ett test som visade vilken "level" vi skulle få läsa och jag fick level 4 men det känns nästan lite för enkelt så jag ska se om jag kan byta grupp imorgon.  Jag har träffat många trevliga människor och har pratat mest med en från Hong Kong, Argentina och Japan. Jättetrevliga!  Det enda negativa med dem på kursen är att alla är äldre, några är uppemot 40 men jag är nog den enda under 18 så det känns lite synd...  Inga partyn för mig då :P 

Imorgon slutar jag skolan tidigare än idag, tror jag slutar vid 14 eller något jämfört med idag när vår sista lession slutade
17.00. Då ska det bli shopping! Jag såg Harrods igår från bilen så där ska jag shoppa loss! Ska kolla om dem har någon rea på Mullberry så kanske jag kan haffa mig en väska. Önsketanke, snälla slå in!

Nu ska jag duscha och lägga mig och läsa boken om Obama jag köpte idag. Godnatt!


På landvetter

Hej!

Har precis kommit fram till Landvetter, vi blev lite för tidiga för mitt plan går inte förrän om tre timmar. Men så fort jag har checkat in kan jag ödsla min tid med taxfree, haha. Nu har jag minst sagt fjärilklar i magen och det lär jag ha ända tills jag är framme, det är ju första gången jag flyger själv så....

Nästa gång vi hörs är jag nog framme i London, för jag tror inte att jag hinner något i Amsterdam eftersom att jag kommer att springa som en galning efter min gate.  Hoppas bara att allt funkar med internett och det.

Ha det så jättebra här hemma!


Puss


Snart, snart....

Dagen har bara flygit iväg, allt som skulle avhandlas har hunnits med. Nästan iallafall. Det är skönt att man känner att man är klar och att man inte har glömt en massa.

När jag hade packat klart hängde jag med syrran till hennes häst och red lite, det var länge sedan men mycket roligt. Synd att jag är sdå alergisk bara. Sedan åkte jag hem till mig, det känns skönt att komma hem. även fast det är mysigt med all upppassning man får hos mamma vill man ändå hem. Och till stan. Ikväll har jag haft "avskedsfest" med A och vi har kollat på både Beck (yeah!) och filmen "Stay Alive" den är riktigt bra den filmen.  Nu stupar jag snart i säng och jag antar att det behövs ganska mycket sömn när man ska bort å så. Om jag inte hinner blogga imorgon förmiddag (vi måste åka hemifrån vid tolv) så hörs vi på Landvetter. Exiting!

Glömt inte bort att det från och med imorgon kväll blir direkt rapport från London!  Mode, sköna människor, livet som turist, party, studerandet och inte minst reahetsen!

      
Syrrans häst                                                      Jag på hästryggen

Hej från packningstrasket

Har hamnat mitt i packningen, eftersom att jag inte hade börjat än blev det dagens uppgift. Har tillsammans med min packningsassistent (mamma) sprungit runt i hela huset och plockat och letat efter saker. Tänk att jag åker imorgon! Det ska bli så roligt men o så pirrigt.

Kan säga så mycket som att en viktig och nödvändig sak jag måste ha med mig är puts veck så det är liiite panik... Hoppas det dyker upp. Annars så....

Vi hörs lite senare!

Puss

Någon som vet hur dyrt det är med övervikt?!

Modeåret 2008

Tänkte göra en liten årsresumé av 2008 allra mest hypade designerplagg.


House of Holland- Denna riktigt snygga engelskinspirerade rutkavajen och kjolen kom som ett bombnedslag       bland mode junkisen. Bland dem första som visade upp nyheten var Agyness Deyn.
Balenciaga- Sommarens mest uppseende veckande skor som kunde ses på bla Rihanna. En hit om du frågar mig.
Lanvin- Alltid lika aktuella som nu gjorde uppror i pressen med sina limited edition dockor. Så söta! Även nyss aktuella med sammarbetet Lanvin-Acne. Jeans på ett skräddat och annorlunda vis.
Rick Owens- Med sina futuristiska kreationer skapade han stor uppmärksamhet på catwalken.
Balmain- Har i år gjort riktigt snygga klänningar som bla den röda "Animal printed dress" och en av vinterns största it-skor, dem svarta fransklädda mockakängerna.
Kara Ross- Efterlängtade otroligt snygga symycken och accesoarer.
Dolce & Gabbana-   "Limmited edition hand painted floral dresses" Namnet säger allt.
Alexander McQueen-  Han lanserade sin collektion "Union Jack" och bland dessa finns skorna som verkligen ger allt.
Hervé Ledger- Den desinger som flest kändisar har valt att bära vid galor och fester. "Bandage dress" är numera en klassiker som bör finnas i varje fashionistas garderob.

Sist men inte minst måste jag lägga till Michele Obama som har förändrat modevärlden med sitt intresse för vintage, okända designers och nyskapande kreationer. Denna snygga välklädda First Lady kommer vi att få se massor av under 2009, väntar redan med spänning!

Vilken är din favorit 2008?


Vad vore man utan vänner?

Hur kan man ha så underbara vänner?

                      

      

Fashion goes charity

Som ni redan kanske vet så är jag ett fan av alla "mode- göra något gott" sammarbeten, så hittade jag idag en nyhet. Ett sammarbete mellan MQ och Röda Korset. Det är ett silverkors, det korset som är Röda Korsets logga med stenar i.Detta kan man använda som hänge, brosch eller något annat snyggt. 49 kronor, köp det!

Fyndat

Vad mycket folk det var idag på Överby, massor! Alla affärer hade rea, några mer eller mindre. Den jag tyckte reade gansak bra var JC och Gina Tricot men H&M reade väldigt lamt (några få stänger med gamla plagg, och stoora skyltar med sale, nja...)
Det blev den vanliga lunchen på donken, tradition med Amira ser ni. Fast idag blev det Mc Chicken med fullkornsbröd, den är riktigt god. Eftersom att jag själv har jobbat på donken vet man ju hur allt går till och man har även mer förståelse för dem som jobbar, man vet själv hur stressigt och lätt det är att göra fel.
Nu ska jag, mamma och syrran ha myskväll, vi ska kolla på Titanic, äta aprikoser och dricka cola. En av mina favoritfilmer, kan inte låta bli att fälla en tår varje gång när skeppet delar sig på mitten... Hemskt, men en underbar kärlek.

Detta fick jag iallafall med mig hem:

Ett par nya jeans från JC, Replay 700 kr, linne fr JC 100 kr, Stickad tjock tröja Gina Tricot 99 kr, lila klänning med spets Gina Tricot 74 kr, jeanskjol JC 150 kr och väska H&M 198 kr. Allt på rea utom väskan, lyckade köp!

Reor!

Godmorgon denna annandag jul! Jag har varit uppe sedan åtta,det är nästan olagligt att vara uppe så tidigt när man har lov men det är ju dags för REA! Idag startar alla härliga mellandagsreor, och eftersom att mycket redan var sänkt innan jul hoppas jag på ännu bättre priser. Sedan har jag även en lång "att köpa" lista med saker som ska tas med till London, jag åker ju på söndag! Idag bär det av till Trollhäytan, kanske inte så förvånande, där jag ska få lite hjälp av Amira.

Nä nu måste jag åka, men till alla er ute i REA djungeln önskar jag lycka till! Vi får se vad jag kommer hem med....


 

Då var det roliga över

Juldagen idag, förlåt för mycket dålig uppdatering, det ska bli ändring på det. Hoppas alla har haft en riktigt rolig och framför allt mysig jul med nära och kära. Det är trotts allt gemenskapen som är det viktiga, inte alla klappar och all konsumtion. Och glädjen, julen är full av glädje. Ibland kan allt ha och ha ta överhand tycker jag, och det gäller speciellt mig, jag har svårt att ta tillvara på tiden just nu. Är det någon som har någon speciell tradition på just juldagen? Vi åker alltid till farmor eftersom att dem bor i Mariestad, men när vi var mindre jäktade vi oss fram och tillbaka mellan städerna.

Min julafton var väldigt speciell iår, inte som den brukar direkt. Eftersom att jag skulle jobba så samlades släkten en timme tidigare för att äta julbord, sedan blev det efterrätt och direkt efter julklappar. Allt gick så fort iår, det var bara från det ena till det andra och man hann inte njuta av julen. Stress, stress skulle jag beskriva den. Ingen julkännsla hade jag heller, det känndes bara dammigt på något sätt. Sedan åkte jag till jobbet precis innan Kalle Anka, men jag missade att se honom och det var första gången i mitt liv jag inte fick se Kalle, det var lite sorgset, man vet exakt när allting händer och sitter och sjunger med i tomtensverkstad men det är ändå något man måste se. För att få in den riktiga julen.       Visst var det mysigt på jobbet, vi satt och pratade gamla julminnen med gamlingarna och hade allmänt mysigt. Man ser hur bra man har det, för det är verkligen många som sitter ensama på jul och det skulle inte jag vilja iallafall. jag funderade på att dra på mig tomteluva på jobbet men skippade sedan idén, kanske hade folk tyckt att jag var för julkoncervativ? 
Julklappar fick jag, och det var inga dåliga. Jag fick en ny snygg resväska som var röd (!), ett nytt minneskort till kameran, London guide, muggar från Design House, böcker bla "Living history" av Hillary Clinton, en cool disktrasa och en massa pengar. Jättenöjd!   Samtidigt känner jag att man kanske borde skänka lite av dem pengar man fick, man vill ju att alla ska ha det bra och vissa behöver dem ju mer än vad jag gör.

Blev du nöjd med dina julklappar?  Kommentera!

Här kommer lite blandade bilder från julafton:

       
   


Från oss alla till er alla

En riktigt God Jul!

Hoppas alla får en riktigt mysig och härlig julafton! Själv har jag inte någon julkännsla än men den hinner nog infinna sig tills släkten kommer.




Julpussar


Flashbacks från dagen

      
        

 

Dagen idag har innhållit snygga ryska gummor, 16 kronors köttbullar och gull med gossedjur på Ikea + en stor dos host och skrattanfall på tåget. Nu sitter vi på donken och ska strax ta tåget hem, så vi hörs snart igen!

Påväg till Ikea

Hej på er! Arbetsdagen är avklarad, det gick faktiskt riktigt bra. Nu sitter jag å co på tåget till Götet där vi ska till Ikea och köpa lite julklappar sedan kanske vi ska förbi Liseberg om vi hinner. Fotar lite under dagen och sedan har jag tänkt skriva en krönika om modeåret 2008.

Vi hörs!

Dan före dopparedan

Godmorgon!
Dåligt bloggande igår, men eftersom att jag ska börja jobba sju och inte var hemma förrän tio igår så behövde jag somna. Bums. Då var det den 23:e idag, snart, snart jul.
Lyssnar samtidigt som jag lagar frukost på MTV och på Britneys "Circus", har ni hört den? Jättebra är den, hon har verkligen hittat tillbaka och är sådär skön och cool men på ett vuxet vis. Som ett spunnet socker men i vuxentappning.

Efter jobbet ska jag iväg till götet och ska med en vän till Ikea, och man kan säga att det är ganska mycket "panik köpa julklappar NU"  Det blir nog roligt. 

Gotta go!

Iväg på jobb

Imorse ringde dem från jobbet och undrade om jag kunde jobba ikväll, och självklart vill jag det! Det är inte fel med lite extra till London just nu så att man kan shoppa regält på reorna. Då blev det ingen träning med syrran, det hanns inte med. Vad dålig jag har blivit på att träna, jag har helt enkelt inte hunnit med. Och då ska jag inte tänka på hur mycket jag har att göra nästa år, hjälp.... Jag tror det är viktigt att koppla bort skolan och allt över jul så att man orkar med allt senare. Tänkte som alla andra bloggare göra en liten årsresume och vad jag förväntar mig av 2009, och även mina nyårslöften. Förmodligen kommer ni att få helt underbara nyårbilder på mig och min kompis Big Ben, tänk att stå där vid 12 slaget. Jag som inte ens har börjat packa än, och det är en massa som jag måste köpa och ta med mig, man orkar ju inte springa och leta efter sådanna saker som man måste ha, det tar man med sig istället. Kanske skulle man ta med sig bikini så man kan bada? (då menar jag innomhus)

Undra om man kan ta cykeln, eller om det är för halt?

Dan före dan före doppare dan

Idag är jag uppe i tid, för nu ska det jobbas. Har en massa läxor som ska ordnas innan jag åker iväg så det blir idag det. Sedan ska jag iväg och träna med syrran. Det är bara 6 dagar kvar tills jag åker! På söndag smäller det, jag börjar bli lite nervöst...  Jag har aldrig flygit själv och sedan ska jag byta plan i Amsterdam, tänk om jag missar gaten? Eller kliver på fel plan? Det vore väldigt pinsamt.

NU måste jag sätta fart, dan före dan före dopparedan....

Ut med det gamla, in med det nya

Sitter här och rensar min dator. Det är något man aldrig hinner med, eller rättare sagt inte tar sig tid till. Vad mycket skräp och gamla bilder jag hittade nu, och vilken oordning!  Ny kamera och nya fina bilder ska härdan efter innebära ordning. Jag sitter och klurar på om jag ska avinstalera The Sims 2, för jag har egentligen inte spelat det en enda gång på min dator eftersom att jag inte har skivorna hos mig, men samtidigt är det ju så roligt att ha... Det är svårt att slita sig ifrån något man älskar... Den får stanna. Punkt slut.


Från Gamla stan i Stockholm, juni 2008

Hittade den här bilden i högarna, och känner knappt igen mig själv. Nu märker jag hur mycket man själv kan göra åt sig själv. Man måste ta tag i sitt liv och fundera på hur man lever. Denna är från i början på sommaren och jag är idag nästan 25 kg smalare än vad jag var då, och det är jag riktigt stolt över!  Desutom ser ni tandställningen?


Breitholtz och Berg

Har ni lyssnat på Äntligen helg med Breitholtz och Berg? Jag lyssnade precis på detta när vi åkte hem i bilen, och dem är faktiskt riktigt bra! Det är lite såndär Adam och Gry känsla över dem. Äkta radarpar skulle jag vilja kalla dem, hoppas verkligen att fler kommer att lyssna. Den sidan som man ser av Daniel Breitholtz (gamla idoljurry räven) är inte alls likt den jag hade av honom, han verkar mycket mer ödmjuk och trevlig än vad man kunde se i tv. Dessutom är han väldigt rolig av sig. Men den jag diggar mest är Carina Berg, som nu också är fru Luuk! Grattis, grattis. Jag tror dem blir perfekta ihop, och snart kanske vi får en liten miniatyr...  Ingen har väl missat den här, då hon blev Carina Berg med hela svenska folket.

Ni kan lyssna på lördagar mellan 10-13 och på söndagar mellan 15 -18, gör det! Tillbaka efter jul!


Daniel har desutom en blogg.


4:e Advent

Godmorgon! Nu var jag uppe lite mer i tid än vad jag var igår, hehe. Men det finns en förklaring till det också måste jag erkänna, ska åka iväg med mamma till Tanumshede igen.
Barnhemmet igår var toppen, men läskig... Jag blir livrädd för nästan ingenting, och det som var värst var när en död tant, föreståndaren på barnhemmet, låg död på marken och när mamma sträckte sig fram över henne så tog tanten tag i mammans arm. Oj vad jag skrek!  Det var riktigt hemskt, och detta gjorde ju att även mitt sällskap började skrika så vi satt där båda två och gallskrek. Stackars grannar.

Nu ska jag skynda, mamma väntar redan utanför. Glad 4:e advent till er alla!

Fruktsallad och Barnhemmet

Efter en lång tur till mataffären (som för övrigt var fullsmokad) hyrde vi Barnhemmet som vi nu ska kolla på. Är den bra?
 Vi får väl se, hoppas på det. Till detta en mumsig fruksallad.

Ha en trevlig kväll, vare sig ni ska ut och parta eller sitta hemma och mysa.

Puss


Lördag

Okej, kanske inte direkt ska skriva god morgon eftersom att det redan är eftermiddag, men ni fattar vinken. Nyss vaknat, var så trött! Kan ju dock bero på att jag lade mig vid 4 snåret. Jag har så fruktansvärt ont i min nacke idag, och i natt när jag sov så ramlade min kudde ner på golvet (jag har en loftsäng) och jag orkade inte gå ner och hämta den så jag sov kanske halva natten utan kudde, det var inte bekvämt.
Idag ska jag bara slappa, en vän kommer snart och vi ska väl se på lite filmer tror jag, känns inte som man orkar mer än det. Sedan ska jag se Beck ikväll, är det någon mer som ska göra det? Tv4+  22.00.


Ha en bra lördag

Tingeling


Myskväll

Har haft en jätterolig kväll med kära vänner. Dock kom inte en av dem utan att vi visst varför, så därför blev vi lite smått oroliga, kan man inte få tag på en person blir man orolig i dagens samhälle. Vi såg sedan på film, det blev 13 snart 30 som är en av mina favoriter har sett den ett antal gånger. En hel drös med clementiner och tomtechoklad senare så var F tvungen att åka, och vi andra tre satt kvar och roade oss bla med att fånga Fruxo i munnen, gick sådär måste jag säga. Senare var vi bara två kvar, och då tog vi oss en sväng till donken, åkte lite skridskor på bandyplanen och gick en riktigt spökig runda ut till fyren. Det var hemskt, jag var verkligen livrädd! En riktigt rolig kväll trotts allt!

Nu ska det sovas....
       
Min lägenhet, glass med pommes, tomtebloss, gumma vid Falbygdens ost.
.

Mumsit med ostkaka!

Partyoutfit

Såhär såg jag ut på parketten igår kväll.



Kjol Vero Moda, strumps och tröja H&M. Till detta blev det svarta stövlar.


Jullov!

Jippihej! Nu har vi jullov! Ska bli så härligt. Dålig uppdatering, det beror på att min dator inte funkade varken i morse eller i efermiddags, men nu verkar det funka. Det har varit fullt upp idag och jag ska berätta mer spännande saker senare, nu kommer några kompisar till mig och vi ska fira lovet med myskväll, pizza och film. Ska fota lite också tänkte jag.

Ha det så bra alihopa!

Hannes Hervieu

Spexet var storartat. Som alltid. Kan väl dock säga att det var lite mer naket än vanligt och en hel del mindre mysiga saker som tex några elever som stod på rad och den första fick olika saker i munnen som glögg och kokos mm som sedan skulle transporteras till dem övriga genom munnen (!) och som den sista skulle spotta ut i en stor skål. När det var fullt med olika saker i skålen så mixades detta så att alla i ledet fick sig en del som skulle sväljas. Usch ja! Sedan bjöds det på mycket dans, sång och show. Elevrådet är dem som ordnar detta, och det gjorde dem kanon! Det är så härligt att se vad elverna bjuder på sig själva.

Även en ståuppkomiker var inbjuden, det var Hannes Hervieu som var helt kannon! Rolig och duktig. Kollade precis upp hur gammal han var, och såg att han var -89, alltså är han inte gammal, vilket imponerade väldigt mycket på mig. Det han pratade om var mest sex och alkohol, och om att vi borde prata mer öppet om detta, speciellt på skolor och jag håller helt med honom. Jag lyckades tyvärr inte ta några kort av showen eftersom att det var så mörkt och rökigt hela tiden, så ni blir tyvärr utan.


Här kan ni läsa mer om honom.   Bilden är lånad från sr.se


En rolig kväll att se fram mot

Äntligen är skoldagen avklarad, och jag överlevde! Haha.... Nu är det bara det roliga kvar, ska strax rusa iväg tillbaka till skolan för att kolla på det årliga julspexet med lite vänner och sedan ikväll blir det nog föremodligen parketten som jag sa tidigare. Ska ta med mig kameran, och denna gång med minneskort.

Vi hörs senare!

Sista skoldagen

Eller ja, nästan. Vi slutar imorgon men då har vi avslutning och lite andra grejer för oss så detta är den sista "riktiga" dagen. Åh vad man behöver lov nu, man behöver ligga hemma och bara sova... Idag blir det svenska, engelska, samhällskunskap och idrott. Ganska okej dag, och ikväll blir det förmodligen parketten och julspex... Roligt värre!

Ha en bra dag sweeties!

Shoppingtrötta fötter

Det blev en heldag borta idag, skönt när man kommer hem, inte minst för fötterna. Och ändå så hade jag inga klackar, det kan jag ju vara glad för. Folk som kan shoppa i flera timmar i höga klackar förstår jag inte hur de lyckas. Jag fick tag på dem julklapparna som jag letade efter. Morfar fick en marsipangris som inte var en gris utan en snögubbe, mammas kan jag inte avslöja, farmor fick lite småplock och sedan köpte jag även julklapp/ 18 års pressent till Amira, det blev ett par örhängen och en navelpersing som hon hade önskat sig. Själv fick jag ett jättegulligt sett med linne och shorts med Hello Kitty, so sweet! Till mig själv blev det rökelse och ett par over knee strumpor från Indiska, sedan var jag tvungen att köpa ett nytt puder på Make Up Store och har man väl gått in där så kan man ju inte gå ut utan något mer så det blev en snygg lila glitter eyedust

Så härligt det var att träffa Amira igen! Vi kom fram till att det nästan var ett år sedan vi sågs sist, och vi har säkert inte hörts på över ett halvår. Hur man kan vara utan en av sina absolut bästa vänner så länge kan jag egentligen inte förstå om man tänker tillbaka. Ingen känner mig så bra som hon och ingen har känt mig så länge som hon har gjort heller, vi kom fram till att vi har kännt varandra i fyra år nu, men det känns ändå så mycket längre konstigt nog. Jag kan bara tänka tillbaka på dem tiderna som vi pratade i telefon varje dag, och det var inga korta samtal, utan vi brukade tala i sådär två timmar.  Då är dem övriga i familjen lagom glada.

Nu ska jag krypa till sängs, och med en värkande mage. Har typ haft världens kramper hela dagen och det har inte blivit bättre, antar att det är för att jag har ätit mjölk idag, då får man väl stå sitt kast antar jag. Godnatt på er!


My sweet friend!    Var ju korkad som glömde minneskortet till kameran så då blir de mobil istället.

Mitt uppe i shoppandet....

Denna snygga klänning köpte Amira på Gina Tricot idag, så snygg!

Alla våra fina julklappar!

Här är det jag köpte och min snygga Hello Kitty julklapp!

Onsdag

Hann inte skriva något inlägg imorse så det får bli ett snabbt nu på lunchen. Körlektionen i morse gick riktigt bra, det var väldigt roligt att få köra lite och inte ha en mamma som är livrädd för allt. Har lektion på fredag igen. Ska snart dra mig mot skolan igen, sedan åker jag direkt till Trollis för att träffa Amira och handla julklappar, ska bli så mysigt! Vi hörs helt enkelt inte förrän ikväll, eftersom att kameran ska med kommer det säkert att bli många(och inte fullt så seriösa) bilder.

Ha en bra dag!

No more

Idag var jag och hämtade min kamera, och oj vad bra bilderna blir! Sedan fick jag även håret, eller snarare luggen våfflat... Blev ganska snyggt ändå måste jag säga, helt okej. Har bildbevis.
Imorgon ska jag har körlektion 7.10 på morgonen (!) så det blir tidigt.... Hatar tidiga mornar men när jag måste till skolan åtta så är det bara att passa på.

   
   
Då var det slut på dåliga, suddiga mobilpic; nu snygga, klara bilder! Vad tycker ni om mitt hår förresten?

Intressant dag

Träffade en väldigt intresant person idag som jag länge har velat träffa, det var väldigt givande. Det är ett litet hemligt projekt som jag inte kommer att avslöja än, men tids nog kommer ni nog att få veta. Jag fick ett väldigt stort intryckt av denna person och det känndes riktigt bra, mysig person!

Nu lagar jag mat, har hittat en jättegod pasta grej i enportionsförpackningar, tror dem är ifrån Findus. Riktigt gott.

Dagen kommer att innehålla plugg med stort P, ska greja med några saker på datorn och förmodligen ska jag se på Twilight igen hos A. Den filmen har verkligen fastnat. Och så måste jag städa och diska. Jag hatar likt Isabella att diska.

Hej svejs!

Tisdag

Godmorgon! Tisdag idag då! Lovely. Det bästa med tisdagar är att dem är så korta, vi har lektioner fram till ett, sedan slutar vi. Ska nog bli en slappar dag tror jag, är så ofantligt vintertrött så det är skönt att bara dega hemma.

Pratade igårkväll med min fina A, det var längesedan vi hördes men nu ska det bli fart på raketerna. (vet inte vart det uttrycket kom ifrån men..) På onsdag, mitt i stressen, efters om att både hon och jag jobbar och har skola, ska vi äntligen träffas! När sågs vi sist, ett halvår sedan kanske? Det kommer bli så otroligt spännande eftersom att det har hänt så mycket för båda oss två så det blir mycket att uppdatera sig om. Vi ska göra vår årliga julklapps shopping, de är tur det eftersom att jag inte har köpt en enda än.

Hoppas alla får en bra dag!

Tingeling!

Estela diggar tees

Tees med tryck! Vad är snyggare och mer casual än tees i snygga färger och tryck? Jag är ett fan av sådanna, dem kan så enkelt lyfta upp en hel outfit. Dessa skulle jag vilja ha idag:
                     
De två första kommer från forever21 och den sista Obama diggande tröjan som jag gärna skulle vilja ha kommer från Zazzle

Style knep!
Om man har en tee som är pössig och lite stor är det snyggt att ta ändarna längst ner på ena sidan och knyta dem, som man förr gjorde med de magkorta skjortorna om ni minns? Riktigt snyggt blir det, testa!

Gó kväll

Då var man hemma igen, dagen i skolan gick otroligt fort. Vår engelska tycker jag är lite smått rolig, vår lärare älskar filmer så idag såg vi på Lady and the Tramp. Mycket roligare sätt att lära!
Sedan var jag nere på stan och klippte mig, resultatet kan ni se i föregående inlägg.  Jag har två olika frisörer som jag gillar, har provat en massa olika, men just dessa två gör mig alltid nöjd. Har aldrig blivit missnöjd hos dem. Den ena är mammaledig för tillfället så idag blev det Pernilla på Simply. Jag får alltid lite smått panik när jag behöver klippa mig och inte har bokat tid, för Pernilla har ungefär 3 mån väntetid, det tycker jag är mycket! Så det gäller att boka i tid.

Efter detta gick jag en sväng på stan med mamma och handlade lite på Vero Moda, ni vet den kjolen jag pratade om tidigare? Det blev även en fika på 3B med mamma. Man umgås på ett annat sätt när man inte längre bor hemma, det blir mer kvalitetstid på något vis, jag tror knappt att vi har bråkat sedan jag flyttade hemifrån vilket är jätteskönt.

Nu ska jag äta lite mat och ta mig ann läxorna, har bla spanska tills imorgon.

Vi hörs väl en gång till innan läggdags antar jag.

Puss

Här ser ni kjolen och linnet jag köpte idag, jättekass bild men jag får snart min kamera. Kjolen är lite i Hervé Legér stuket tycker jag, vad tycker ni?

Såhär blev det!



Och från sidan....

Mycket kortare men fortfarande lugg på vänster sida, perfa! Är jättenöjd!

Posh eller Robyn?

Godmorgon, ny vecka, nya tag. Sista veckan i skolan nu också, jippi!  Idag ska jag till min frisör också, det ska bli härligt att få bort lite hår eftersom att mitt växer som gräs. Har tänkt mig något kortare, men kanske ska jag behålla luggen.

Ska man behålla luggen likt Robyn?       Bild posh24

Eller vågan man klippa likt Posh?         Bild posh24

Nu ska jag rusa, ha en bra dag!

Puss

Aldrig mer helgångest

Det är ganska lustigt vilka planer man gör upp om allt som ska hinnas med på en helg. Man ska göra det, träffa den, hinna städa, träna, slappa, se på tv.... Listan kan göras lång. Ofta känner man sig som en gummiboll som studsar mellan olika platser och olika människor utan att egentligen tänka efter vad man själv hade tänkt göra av helgen. Helg är så otroligt överskattat. Vissa saker ska man bara göra, sedan om man gör det för att man själv vill det eller för att andra vill det spelar ingen roll. Helg ska vara något att glädjas över, ett sätt att koppla av och göra det man känner för. Sova bort hela söndagen för att man degade framför tv:n på någon dålig såpa hela natten. Umgås med dem man har roligt med. Ta en lång promenad i det sköna vintervädret. Ta ett bad. Vad som helst bara man själv kan se tillbaka på helgen och inte ångra allt man gjort och inte gjort. 
Ta helgen som den är, gör den inte till ett problem. Vila upp dig, förbered dig för nästa vecka. Njut av livet här och nu.
Som AA alltid avslutas, glöm dina bekymmer, imorgon kommer nya.

Aldrig mera helgångest!

New York på magen


Är du sugen på att dra till "The big Apple"? Inverstera istället i den här underbara tröjan från Alice & Sense, bara namnet, "Barba skyline", för tankarna till NYC. 100% cashmere, 2395 går den på, från Bubelroom.se

Tredje advent

Glad tredje advent, bara en vecka kvar till jul!
Filmen, Twilight, var så bra! Det var en sådan där film som man har hört så mycket om, man hade höga förväntningar och ofta motsvaras inte dem höga förväntningarna, men denna gjorde det. Den handlar om en vanlig tjej som flyttar till sin pappa och träffar en underlig kille i skolan, och den kärlek dem bygger upp blir till en kamp mellan liv och död. Just en sådan kärlek vill nog alla uppleva, bortom alla gränser. Att kärlek inte har inga gränser visar filmen klart. Kärleken är allt. Han ger sitt liv åt henne och hon åt honom. "You are my life now", att få höra den repliken skulle man ju dö av. Bokstavligt talat. Om allt ändå vore som på film....
Paramore har även gjort soundtracket, och vi satt under hela tiden och väntade när det skulle komma,  när sedan texten kom börjar Linkin Parks låt...  Vi var dem enda som satt kvar på efter texten, men tillslut så kom den. Tror biogubarna undrade varför vi inte gick hem, haha.

Eftersom att vår buss inte gick hem förrän kvart över ett, filmen slutade elva så drog vi till donken. Det var vi och alla fyllegubbar, men förmodligen verkade vi inte alltför nyktra heller, och det kan man skylla rätt regält på att vi var trötta. Och två trötta personer inne på donken kan bara sluta på ett sätt.

Idag ska jag försöka med lite plugg, matte behöver göras och sedan svenska där jag ska göra en stiistik analys... Ska försöka hinna med en löpartur senare idag innan Wallander också.

Hoppas alla får en bra söndag, den tredje advent!

                                      
Lite bilder från igår.....

Twilight

Nu ska jag dra på bio folks, så hoppas alla har en bra lördag! Filmen är som sagt Twilight, den har jag länge velat se.

Puss

Ny klänning

Köpte denna snygga klänning på stan idag, 299 på JC. Ska kanske ha den på nyår, får väl se, kanske hittar man något glammigare i London?!


Snygga örhängen, armband, svarta strumps och färgglada pumps till kanske?

Canon IXUS 80

                            
 
Denna godbiten är jag snart lycklig ägare till! Har beställt den på elgiganten. 1490 kr gick den på. Nu ska det bli snygga bilder framöver, inga mer suddiga mobilbilder.

Bilder ifrån gårkvällen


Kvällen outfit, tröja och kjol (som inte syns här) från Indiska. Halsband Friis & co.


Innebandy på hög nivå.... Här spelar Bönans FC ( två i min klass) tror att dem vann ganska många matcher.

Här har vi H:s lag som spelar. Heja, heja!

            
Hade lite smått behov av att fota mig själv igår.... Så varsegod. Måste bara påpeka att det inte är mina fingrar på bild två.


Lucia

Blev en sen kväll igår, kom väl i säng vid två? Något sånt. Lussebandyn igår var jätterolig, ska rapportera om gårkvällen lite senare. Nu ska jag göra mig iordning och rusa ner på stan. Hoppas alla får en trevlig lucia!


Sedan vill jag gratta denna undrbara brud som fyller 18 idag! Grattis sweetheart Amira! <3


Kila stadigt i sommar

Kilklacken är tillbaka, lita på det! 

                                                                                           Miu Miu
                                                                                    
                                                                                                                                                                                       Tony Burch
                                                                                             
                                                                                                                                                                      Givenchy

                                                                                                                              
                                                                                                                                                                                         Cholé

 

Dessa godbitarna kommer alla ifrån Netaporter.

Spanat på stan

Lucian imorse var jättefin, det är så fruktansvärt mysig stämning, ingen riktig jul utan lucia. Efter den hade vi rast i en och en halv timme, det var lite smått långtråkigt... Sedan var vår lärare ledig som vi har i geografi och naturkunskap så vi hade en vikarie (en gammal lärare till mig) och fick faktiskt sluta redan vid två, annars slutar vi inte förrän vid halv fyra. Kanske skulle ha vikarie lite oftare?!
Jag börjar få smått panik över vad jag ska ha på mig ikväll, sprang en vända på stan påväg hem, men som alltid när man letar hittar man inget. Jag var sugen på en kort, färgglad kjol, hitade en på Vero Moda, men den hadse liksom inte riktigt "det". Jag får väl riva garderoben senare och leta mig fram, hoppas bara att jag hittar något. En klänning skulle inte heller sitta fel....

Vi hörs senare, nu ska jag ge mig in i garderoben...

Puss

Fredag

Skönt att vakna utan huvudvärk och utvilad, det behövs.
Idag ska vi ha lucia i skolan nu på morgonen, det blir jätte mysigt! Älskar lucia och advent och allt... Kanske är det fler som firar lucia idag?  Ikväll ska det bli Lussebandy, roligt. Jag hoppas på att H å co vinner. Även idol final ikväll ju, Alice eller Kevin? Jag tror på Kevin, han är helt undrbar! Men det är säkert inget negativt för Alice om hon kommer tvåa, för då kan hon ta tid på sig och inte stressa. Man har ju faktiskt sett att vissa tvåor har lyckats bättre....

Såg igårkväll på Nobels fredskoncert, den var faktiskt jättebra! Roligt att ha Robyn där, en otrolig artist (som jag har träffat, hehe) i snygg svensk design.


Denna uppträdde Robyn i igår. Amazon,
Acne.

Årets klänningar

                        
Filippa Reinfeldt                                                             Kronprinssesan Victoria

                                      
Prinssesan Madeleine                                                                  Centerns Maud Olofsson


                     
Drottningen                                                           Scarlett Johansson på fredsbanketten i Oslo

Vad tycker ni? Jag älskar Madeleines snygga och lite annorlunda klänning, capen tycker jag var dödssnýgg! Drottningens kläning var väldigt fin den iår också. Viktoria har speciellt fått till det, färgen klär henne perfekt. Största nitlotten måste jag säga var Mauds val av klänning, för det första ser den mer ut som tröja och kjol än en Nobelklänning och för det andra passar den inte alls hennes figur, den gör henne fyrkantig.

Bilder lånade ifrån Aftonbladet

Nyvaken

Jag la mig i sängen vid tio förut och vaknade inte förrän nu, jag har alltså sovit i nästan 6,5 (!) timme. Förmodligen var det nödvändigt, huvudvärken har iallafall släppt så det är skönt det.
Nu kurrar magen, har ju inte ätit någon lunch än så nu ska det lagas mat.

Ciao!

Huvudvärk, matt och blek

Godmorgon , eller godförmiddag.
Jag vaknade redan imorse med huvudvärk och kännde mig allmänt matt och blek. Kan inte påstå att jag har sovit sådär överdrivet mycket denna vecka, det har varit ganska stressigt. Som jag alltid vill när det gäller skolan så gick jag dit och hoppades att det skulle gå bättre, men efter första lektionen dunkade huvudet och jag orkade knappt stå på fötter. Det var lika bra att gå hem. Det känns alltid så dumt att gå hem eller vara hemma ifrån skolan, men jag tycker inte att det är någon idé att stanna om man mår dåligt, líka bra man kryar på sig så att man kan gå nästa dag. Många har den uppfattningen att man inte kan vara sjuk så mycket som vissa är, där håller jag inte med. Jag var sjuk förra torsdagen också (dumt att man missar samma lektioner) men det betyder ju inte att man skolkar ifrån dem, jag skulle aldrig skolka och tycker inte att man ska göra det heller. Under högstadiet var jag konstant sjuk, speciellt under vinterhalvåret, så det var det aldrig någon som blev förvånad när jag var sjuk. Ser man tillbaka på dagis och låg-och mellan stadiet var jag i princip aldrig sjuk. Under tonnåren har mitt imunförsvar varit dåligt av olika orsaker, och detta har gör att man drar på sig sjukdomar. Sedan är jag en otroligt stressad och upptagen människa, som alltid vill vara perfekt, detta bidrar ju även till att man ibland inte orkar allt. Kan nog tänka mig att dessa två gånger på två veckor är en bidragande orsak till den enormt stressade hösten. Ska bli en ändrig på detta efter jul, då ska jag börja med bättre planering och försöka ha ett lite lugnare liv där jag ska prioritera det som är viktigt. För mycket av stressen kommer från sådant som är viktigt men som man inte hiner med bara för att man grejar med sådant som egentligen inte har någon betydelse.

Nu ska jag krya ner i min varma säng och sova med hjälp av lite alvedon.

Nobel

Nu, efter en duktig kvälls historiepluggande ska jag slänga mig framför Nobelfesten. Ska spana in klänningarna, blir spännande. Kommer att betygsätta dem imorgon tänkte jag.

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Ni har väl inte missat att det bara är 18 dagar kvar tills jag åker till London? Bloggen hänger såklart med!

Vara nöjd med sig själv

Har ni tänkt på hur svårt det är att vara nöjd med sig själv? Alltid vill man ändra på något och man tänker ofta att om jag bara såg ut sådär skulle han gilla mig. Hur ska man kunna bli nöjd med sig själv egentligen? Jag tänker själv ofta att om jag gick ner 20 kg och färgade håret mörkt skulle just han gilla mig. Man vill ju hela tiden vara snygg, och att andra ska tycka det samma. Jag har själv ändrat på mig en hel del denna höst, och jag känner verkligen skillnad! Jag börjar acceptera mig själv på ett helt annat vis, vågar att ta plats helt enkelt. För mig har detta varit nödvändigt, och ingenting som har med vad andra tycker och tänker för man ska aldrig ändra sig för någon annans skull! Skulle en kille inte tycka att du är "tillräckligt" snygg så är det hans problem, då är han verkligen inget att hänga i granen. Det kommer fler tåg som jag brukar säga, det är bara att hoppa på nästa när det dyker upp. Men det är aldrig lätt att bli sårad, det ta ett tag, men sedan kommer man vidare.

Man måste tänka sig snygg, man ser aldrig snygg ut om man hatar sig själv, då skulle ingen modell få några jobb. Är man då nöjd och stolt över sitt egna jag så syns det på utsidan. Jag har dem senaste två åren haft fullkomlig foto panik, jag har vägrat att medverka på foton. Jag har tyckt att jag ser ut som en stor fet gris och inte är värd att vara med. Detta börjar smått att ändras. Det har varit så illa att jag vägrat att vara med på släktfoton på tex jul och fördelsedagar, trotts att det bara är familjen som kommer att se dem.  När jag startade bloggen bestämde jag mig för att aldrig lägga ut några bilder på mig själv, eftersom att jag antog att folk skulle fly ifrån min blogg bara för att jag inte var tillräckligt snygg och lika smal som alla andra bloggare. Men för varje dag som går så känner jag mig säkrare på mig själv och har faktiskt lagt ut två (!) tror jag, på mig själv. Så långt trodde jag aldrig att jag skulle komma i början. Det är något av det bloggen har lärt mig. Att våga.  Bara som idag när vi spelade in filmen, jag hatar verkligen att se sådant, och film är ju värre än foton. Jag ville bara försvinna och önska att jag aldrig hade varit med när jag såg det först, men sedan när jag tänkte efter var det ju inte så illa. Inte som jag tänkte mig från början när jag bara ville fly. Har man en rädsla för något innan man har sett det tror man ofta att det är värre än vad det egentligen är, och tillåter man sig bara att tänka så tror jag att man kan bli positivt överraskad.

Jag är långt ifrån nöjd med mig själv, och det är vad jag jobbar med. Men jag kommer att komma dit, jag komer att lyckas, men man kan inte bara ändra det fysiska, utan det psykiska måste förändras det också. Det är skillnad på att älska sig själv och att acceptera sig själv. Nu kan jag acceptera mig själv, men jag strävar efter att älska mig själv. Det är något alla måste kunna få göra.  Så jag har nu beslutat att jag inte tänker vara sjuk den dag vi visar upp filmen för klassen, trotts att det är något som gör mig livrädd. Mörkrädd, skräckslagen... Men jag ska klara detta, det är ett sätt att växa.



Bakom kulisserna


Talliban Ludde

Någon ville inte riktigt fastna på kort...

Kavaj mannen Leo och Talliban Ludde

Gruppkram.... Bara jag som fattas då

Programledar Ludde....

Lite bilder från pysslet:
                       
Tomteklädda lärare, pepparkakor som fort tog slut och snygga julkort...


Förbannade cykel

Självklart händer det som inte ska hända. Jag bestämde mig i morse att INTE ta cykeln, men när jag kom ut verkade det ju inte så halt. Jag ska bara cykla till skolan, jag menar, vad kan hända?!  När jag kommer ut på cykelvägen säger det bara pang och så ligger jag där på marken. Den kyliga kalla marken. Självklart cyklar det förbi ett antal snygga killar och ser mig ligga där, ville bara sjunka ner i marken. 
Det gjorde ju ont! Jag förstörde mina snygga chinos så dem är det ett antal hål i just nu, sedan slog jag i låret som jag lär ha ett stort fett blåmärke på imorgon, som även på ena armen. Dumma, dumma vinter.

Stackars Karin

Filminspelning och pyssel

Godmorgon! Filminspelning blir det idag, eller rättare sagt ska vi försöka, med vissa blir det inte alltid enligt planerna. Förmodligen kommer det att bli fullt med tabbar och flabb som avlöser varandra. Och nej, jag kommer inte att lägga ut den på Youtube så roligt ska vi inte ha.

Julpyssel kommer dagen även att inehålla, lärarna har tydligen fixat en pysselstuga. Bli intressant att se. Rapport kommer senare. Nu ska jag skynda mig till skolan, och idag blir det inte på cykel.

Puss

Skön kväll med House

Ska verkligen sova snart, men ska bara... Har hållt på så ett tag. Känner ni igen er?
Hemkommen från en glashal hemväg. Det är ju inte lita halt kan jag säga, och ändå envisas jag med att ta cykeln. Jag vet att jag får skylla mig själv, men det går ju så mycket fortare. Om man kan  använda den så att säga. jag halkade hem på isgata och jag hade inte en tanke på att ta cykeln. man behöver ju ha dubbdäck, kuddar både fram och bak och sedan en stor fet hjälm för att komma hem helskinnad. En tant som jag mötte när jag gick hem komenterade att det var glashalt. Jajemensan svarade jag. Inte vet jag om det var hon eller jag som var i behov av upplysningen.

Såg ni House nu ikväll? Det är ju så bra! Han är ju en klockren surgubbe som man inte kan annnat än älska. All my love to you House! Synd att det var säsongs avslutning, hoppas att det är tillbaka i vår bara. Ska inte gå in på detaljer om vad som hände, men jag kan säga så mycket som att det hände en hel del och att Dr himself behöver lära sig en ganska rejäl läxa.

Nu ska det sovas, imorgon vankas det filminspelning, har redan fått höra att programledaren kör på skjorta så då måste man väll piffa till sig antar jag. Nu har jag en digitalkamera också så det kommer bildbevis kan jag lova.

Godnatt från oss

Bild lånad från Bangitout

Lookbooks by Indiska

             

                                                                      Love them all!!!   Kika in på Indiska

Det blir aldrig som man tänkt sig

Nu har jag kommit hem och sitter här och lyssnar på MTV. Det var ju inte direkt så min dag skulle se ut. Pågrund av vissa omständigheter hann inte H förlja me på stan och plugga, och sedan fick vi sluta tidigare. Dem andra i klassen hade matteprov, men eftersom att jag redan har gjort kursen så satt jag bara och väntade på att dem skulle bli klara, just för att vi hade geografi kvar. Men sedan får man ju såklart reda på att läraren inte tänkte ha någon lektion så då kunde man ju åkt hem direkt efter svenskan... Bu och bä.

På vägen hem stannade jag och H på trafikskolan eftersom att jag börjar fundera på att få det gjort... Har knappt börjat och jag har inte ens 5 månader på mig... Måste sätta fart nu, både med teorin och körningen.  Det är lite smått roligt att det var öppet men ingen där så vi klev bara in, hittade några papper som jag fyllde i men jag har ingen aning om jag gjorde rätt. Har säkert gjort bort mig totalt, haha.

Men det som är possitivt med dem ändrade planerna är att jag hinner blogga mer idag, jippi!

Nu ska det lagas käk, kan ni gissa vad?!

Puss

Tisdag

Dålig uppdate igår... Men jag hade fullt upp kan man säga. Ibland känns det som om min lägenhet är ett stort öppet hus, folk kommer och går som dem vill, haha. Man vet aldrig när och vem som kommer men roligt är det. Speciellt eftersom att jag är smått sällskapssjuk så är det alltid skönt med sällskap. Det blev iallafall en massa flum och läxor igår kväll och en liten promenix ute vid tio tiden. Jag som behöver ligga isäng vid tio, men jag har siktat in mig på elva så får vi se hur det går...  Jag satt även och spanade på en pressent igår, vad ska man ge i 18-års pressent? Det är svårt tycker jag, för man vill ju gärna ge något speciellt som man har tänkt ut. Ska klura idag också.

Idag är min dag fullbokad! Hjälp vad mycket jag ska hinna med idag, börjar få lite smått panik över hur jag ska hinna allt. Efter skolan ska jag och H dra en sväng på stan (I guess) och sedan är det plugg på biblan som gäller. 18.30 är det dags för spinning och efter det är det AA och House hos A. Jag ska försöka hinna uppdatera lite senare idag, annars hörs vi ikväll!

Ha en bra tisdag!

Är det bara jag?

.. som blir förbannad rent ut sagt varje gång man öppnar Aftonbladet och det där popup fönstret kommer upp? Varje gång samma sak. Nu börjar man tröttna. Jag hatar Aftonbladet. Då är allt Expressen bättre.

Kom precis hem från skolan och ska laga mat tänkte jag... Blir pyttipanna idag också, haha, min stammismat. Sedan ska jag försöka komma igång med den duktiga pluggis rutinen jag tidigare hade. Jag vet ju vad problemet är så det gäller ju bara att ta tag i det. Datorn. Ska vara.  Avstängd.

Vi hörs lite senare!

Måndag!

Dags för en ny vecka igen, och nu är det v 50! Två undrbara veckor kvar av året, ta tillvara på dem.
Såg ni Wallander igår? Jokern var det, inte min favorit direkt. Min favorit kommer nästa vecka då det är Hemligheten som faktiskt också är den sista i serien...
Idag är det vårdcentralen,skola och plugg som gäller. Har fullt upp helt enkelt. Vi hörs i eftermiddag,ha en riktigt bra dag!

 
Puss


Istället för en dagens blir det denna fullträff från Rachel Zoe. Pälsväst, jeans och Chanel, I like. Bild från Posh24

Dear Santa....


Visst är dem underbara?!                       Från Chloé, klicka hem dem på Koh Saumi

Söndag 2:a advent

Då var det andra advent idag då, snart är det ju jul! Och jag har inte handlat en enda julklapp, aj aj. Men det ordnar sig nog.
Har precis kommit hem från Skövde där vi stod med RKUF. Det var faktiskt riktigt roligt! Vi stod i långa röda kappor och tomteluvor och delade ut kramar till dem som ville ha, och så skänkte dem en slant till Röda Korset. Perfa, nytta med nöje. Vi syntes ju rätt bra kan jag tilllägga så små barn vände sig om och bara tittade på oss. Tyckte väl att vi såg ut som två stora röda tanter, haha. Det som är så roligt är när man går på folk och frågar om dem vill köpa en kram och då börjar dem nästa springa ifrån en och låtsas som att dem inte har hört något, och det vet man ju att dem har. Då tycker jag nästan att dem skämmer ut sig själva lite, istälet för att bara säga nej tack. Jag och Sofi hade varsinn bössa och vi tävlade hela tiden om vem som skulle få pengarna... Jag gick förbi en tant som jag frågade, och då går hon och lägger pengar i Sofis bössa istället, dålig stil, dem hade jag ju förtjänat hehe.
Det var dock inte lika mycket folk som ville ha en kram som det var i förra årets kampanj, och jag var så smart att jag drog parallelen att det är finnanskrisens fel.  Men jag tror verkligen att det kan vara en bidragande orsak eftersom att vi fick många komentarer om att dem sparade pengarna till julklapparna. Synd tycker jag.

Innan vi åkte hem bestämde vi oss snabbt för att ha ett styrelsemöte, så det blev möte över en lunchsmörgås. Vi beslutade bla att vi ska starta en tjejgrupp här i Lidlöping. Ska bli mycket roligt tycker jag!

Nu ska jag plugga, har en massa att göra och sedan är det ju Wallander ikväll!

Puss

En glad Sofi i våra snygga kappor och tomteluvor...

Såhär fina bössor hade vi, och jag kan lova att dem nästan var fulla när vi var färdiga.

Vill du ha en sån här? Då får du haffa en Röda Korsare i din stad!


Britney back on track

Hann bara se det sista på dokumentären om Britney, men en sak fastnade.

Hon fick frågan om vad som var frihet för henne, och svaret var inget lång och utdraget, utan väldigt simpelt.
" -När jag får köra min egen bil, utan att ha en lång eskort som väcker uppmärksamhet bakom mig"
Jag kan inte annat än att förstå henne.

Nu; Sängen. Godnatt!

Kramas för de ensamma

Imorgon ska jag till Skövde och Maxihuset, där jag och S ska stå tillsammans med SRK och dela ut kramar. Visst låter det mysigt?!  Kramas för de ensamma heter Röda Korsets julkampanj som samlar in pengar till arbetet på hemmaplan, man tror altid att hjälporganisationer bara samlar in pengar till krigsdrabbade länder, men SRK samlar även in mycket till arbetet här hemma. Där kommer denna kampanjen in, du skänker en summa och får en kram helt enkelt. Genialt egentligen! Dessa pengar går till SRK:s arbete i Sverige för att motverka ensamhet, ofrivillig isolering och utanförskap. Eftersom att detta är en frivilligorganiskation går alla pengar direkt, något att tänka på kanske. Dina pengar behövs, och kan göra skillnad!

Eftersom att jag är med i RKUF Skaraborg styrelsen sammarbetar vi en hel del med SRK trotts att vi är oberoende av dem. Det är ett mycket roligt arbete att vara med i RKUF och om man känner att man vill hjälpa till ska man absolut vara med! Många tror att det tar en massa tid, och det är ju den största bristvaran i dagens samhälle, men det behöver inte alls ta så mycket tid och man får ju så mycket tillbaka. Gemenskapen, nya vänner, utbildningar, meriten att ha varit aktiv i RKUF, roliga aktiviteter, RÅM, internationella läger, möjlighet att göra sitt projektarbete... Fördelarna är många!

Så, vill ni ha en kram av mig och samtidigt göra en bra sak, då är det Maxi i Skövde kl. 11.00 imorgon som gäller!


NY BLOGGDESIGN!

Är verkligen jättenöjd med min nya bloggdesign! Nu ser den mycket mer piffig och snygg ut än innan, då var den mest ljusrosa och tråkig... Nu är den mer glammig känner jag. Hoppas att ni gillar den lika mycket som jag gör!

Borta bra men hemma bäst

Idag har jag varit nere på kusten... Det är så mysigt där, särskilt på vintern och hösten när alla semestrande har åkt hem. Jag var i Tanumshede idag, det kanske ni minns från de här böckerna? Då kanske ni undrar vad jag gör långt där nere över dagen, men jag går till en som sysslar med Zonterapi. Det är mycket skönt måste jag säga, somnar varje gång, haha. Sedan tog vi en sväng till Torp i Uddevalla där vi käkade mat, julbuffé mums! Första för iår. En massa spring i affärer, hittade en hel del men jag ska kolla lite mer i veckan när jag har lite mera tid på mig. En parfym var iallafall nödvändigt eftersom att min Lacoste har tagfit slut.

Nu ska jag se på tv och bara slappa.... Ska nog lägga mig rätt så tidigt idag också för jag är såå trött. Har jag tur kanske jag får ett roligt telefonsamtal, hehe.

Bilder från dagen!

Mitt goda förmiddagsfika i bilen

Mmmmm.... Julbuffé!

Min nya parfym från Sergio Tacchini, BE ST, 235 kr,ganska billigt tycker jag.

Lördag

Godmorgon allesammans! Det blev en ovanligt tidig morgon för min del, ska snart åka iväg med mamma.
Igårkväll var det ju Zozo på ettan, vad bra den är!  Jag såg den i åttan eller nian med skolan, och det är verkligen en film som man inte glömmer. Gjord av Josef Fares, en av sveriges duktigaste regisörer, då kan det inte bli annat än succé.
Lite senare idag ska jag berätta lite saker, och även vart jag ska idag. Kika in i eftermiddag så får ni se!
Nu måste jag kila.

Puss

Förresten, nu har jag uppdaterat denna, sedan kommer ni väl ihåg min tävling?

Är äldrevården verkligen så dålig?

Har nu efter denna hektiska dag landat. Hemma. Tänk vad skönt att ha något som man kan kalla för hemma, det är ju inte alla som har det tyvärr. Vad jag älskar mitt hem, mitt alldeles egna hem.

Jag har ju ännu inte berättat vad jag jobbar med, jag jobbar på ett äldreboende. Jobbade där i somras, halkade in där på ett bananskal kan man säga enkelt förklarat, men jag trivs otroligt bra. Många tror att det bara är att torka dem gamla i rumpan och torka upp spyor, och visst måste man göra det, men det är ju så mycket mycket mer. Den kontakt man får med dem gamla, man pratar och skrattar ihop. Man blir en del av deras liv. Det är ett jobb som ger så mycket tillbaka, mycket mer än vad man ger. Och så älskar jag ju kontakten med människor.

Aftonbladet hade ju gjort en stor undersökning om äldrevården, och hur dålig den är. Visst har den brister, men det har ju all typ av vård. När man ser det från insidan såhär som jag gör så kan jag inta alls förstå kritiken. Okej att vissa kanske inte passar att jobba med gamla, men då ska ju dem inte jobba med det heller. Det är det ju inte äldrevården i sig som är fel, utan att man anställer fler personer.

Att man behandlar dem gamla som något vårdpaket stämmer inte alls, vi för alltid en dialog och frågar alltid hur dem själva vill ha det. Vi slänger inte fram en smörgås på morgonen utan vi frågar vad dem vill ha just denna morgon, ibland blir det gröt eller ägg och ibland är det just en smörgås dem vill ha. Vi jäktar oss inte igenom och försöker att ta oss tid till varje, dock är det ibland svårt när vår bemanning inte räcker till, vi behöver bli fler som jobbar så att vi hinner sätta oss ner och bara kolla lite på tv tillsammans, många är ju faktiskt väldigt ensama. Jag satt faktiskt och kollade lite på Idol med en tant ikväll och det  var jätte mysigt. Man känner hur mycket det uppskatts.

Det som är det sorgliga med att jobba inom äldreomsorgen är att se vad som händer när man blir gammal, man blir ju mer och mer som ett barn igen. Och det är skrämmande. Visst kan man tycka att dem är instängda och inte kan  komma ut, men det är ju inte det att vi stänger om dem, vi ser gärna att dem hittar på saker och åker bort och så, men dem flesta orkar inte och kan inte. Det är aldrig vi i personalen som sätter stopp för sådannt, utan vi hjälper alltid till i den mån vi kan.

Vad tycker du om detta? Komentera!

Full fart hela dán

Det har varit fullt upp, men vad skönt att det är helg! Veckan har verkligen sprungit iväg! Förstår inte hur veckorna kan ta slut så fort, det är ju sjuttonemig jul om två veckor... Och jag har inte ens adventsljus, måste införskaffas.

Denna fredagen blev inte som jag hade tänkt mig, utan jobbet ringde för en stund sedan och ville jag skulle komma och jobba nu ikväll så då tillbringar jag kvällen på jobbet helt enkelt. Men det är inte så dumt det heller. Jobbar fram till halv tio ikväll så jag är väl hemma runt tio, då ska jag berätta lite mer saker för er. Måste skynda.... Ska bara äta upp min mat först. 

Puss

I skolan

Sitter nu här i skolan och har egentligen Naturkunskap, men eftersom att jag redan är klar med min uppsatts. Istället så jobbar jag med mitt EU arbete, som är i grupp, men mina kära gruppmedlemmar är ännu inte färdiga så jag å Ludvig sitter å knepar lite med det själva.  Dagen har varit så otroligt lång idag, speciellt vår matte vi har på morgonen på 100 minuter. Nu måste jag dra, eftersom att jag ska vara så snäll och låna ut min dator till Linus....


Puss 

Fredagsfin i klänning

Godmorgon på er!  Idag mår jag faktiskt bättre än igår, jag har fortfarande ont i halsen, men det är lite bättre så jag ska dra mig till skolan idag. Sedan är det ju fredag också! I helgen ska jag hitta på en massa saker, mer om det i eftermiddag. Ha en bra dag!   Puss



Klänning från H&M och skärpet är mormors gammla.

Bloggkoll

Nu kan ni även följa min blogg via Bloggkoll!  Klicka här.

Skriv på!

Har ni hört talas om den nya IPRED lagen som handlar om att det kommer att bli enklare för företag än polisen att ta fildelare? Skiv-och filmbolagen kommer själva att kunna jaga fildelare. Jag tror inte alls att detta är någon bra ide, eftersom att polisen kommer att förlora sin status som "lagens väktare" om nu vanliga folk ska kunna sätta varandra bakom lås och bom. Laglig utpressning kommer också kunna bli verklighet.

Tycker du som jag att privatpoliser är fel, skriv på här så kanske vi kan förändra.


Vad ska man göra?

Sitter här och har obotligt tråkigt... Har precis ätit lunch, det blev den goda fullkornspajen "grönsaker med bönsalsa" från Felix. Samtidigt lyssnar jag på MTV, jag älskar MTV! 
Det tråkigaste jag vet är att vara hemma från skolan, man blir världens isolerad, snart klättrar jag på väggarna. Behöver egentligen plugga lite smått eftersom att jag har missat en del idag. Hörde att min grupp på samhällskunskapen inte hade jobbat, utan latat sig istället. Slöfockar! Är ni så beroende av mig alltså?! Haha.

Har även fått reda på mina flygtider till London, jag åker den 28 dec vid 17.45 och hem 11 jan redan halv sju på morgonen, då blir det tidigt...  Kommer att flyga över Amsterdam, vilket jag tycker ska bli riktigt roligt, älskar flygplatser. Ända sedan jag såg The Terminal så har jag drömt om att bo på en flygplats, det är så mysigt och oj vad jag skulle shoppa. Eftersom att Landvetter är närmast för oss så har vi alltid åkt därifrån och den är ju så liten (vad finns det, fyra butiker eller?!) så när jag landade på Arlanda i somras på hemfärden var den helt gigantisk. Synd att man inte kan shoppa när man kommer hem med flyget. Amsterdams flygplats ska ju vara jättestor har jag hört, synd att jag bara har en timme på mig. Kan ju i och för sig hoppas på att flyget från Amsterdam blir regält försenat med en så där två dygn eller något.

Snart slutar mina kära vänner så att jag får några att tjöta med på msn.


Minns fortfarande vem jag såg denna med för första gången...

Sommarspaning

Detta skulle jag gärna vilja få hemskickat i ett stort silketsinslaget rosa paket...


Härligt somrig tröja ifrån Burberry, skulle gärna matchas med ljusa slitna jeans och ett par converse


Från Paul & Joe Sister, tänk denna tillsammans med bara bruna ben?!


Denna är bara så söt, älskar mönstret! Från Zimmermann


Kilklacken är tillbaka i sommar! Från Chloé


Dessa tror jag vi kommer att få se på mode celebirtys i sommar. Från Christian Louboutin.


Favoriten nummer ett, Hervé léger. Skulle jag gärna vilja ha på skolavslutningen och studenten...


Det finns bara ett ord för denna; Underbar!   Från McQ


Skulle gärna få bli mitt andra skinn, från MIU MIU


Jag tror att Wayfarerers kommer att bli lika stekheta som dem var förra året. Jag ska leta efter ett par i någon knallig färg i London.


Avslutar detta med min absoluta favorit designer, Stella McCartney. Denna är fantastiskt enkel med ack så snygg. Såg att även Ebba gillade denna.


Alla kläder kommer ifrån Net-a-porter.com, men dem flesta kommer du säkert att kunna hitta på Nathalie Schuterman

Sjuk...

Jag har legat hela natten och haft ont i kroppen så jag har knapt kunnat sova, sedan vaknar man ju sådär lagom vid nio tiden och känner sig sämre än någonsinn. Jag har så ont i halsen att jag knapt kan prata, jag låter som en hes kråka som bara kracksar fram. Idag blir det då sängen och soffan som gäller. Min favoritplats, hehe. Ska väl kolla på lite filmer och försöka att sova mycket så att jag är bättre tills imorgon för jag vill verkligen kunna gå till skolan imorgon.

Har ni några tips på bra filmer man kan se när man ligger hemma sjuk?

Hoppas ni allihopa är friska och får en bra dag!  Puss


Trött med stort T

Jag måste verkligen sova, är verkligen jättetrött. Jag har alltid varit den som har sovit en massa, sena nätter har aldrig riktigt varit min grej. Idag har jag varit ute på en lång och härlig powerwalk, det är skönt att ibland avlasta benen och inte alltid löpträna. Jag är en riktig tänkare, jag tänker och annalyserar allt jag gör och ska göra. Det kan ibland hindra mig från att göra helt spontana saker, men jag tror att jag har blivit bättre på det. Man får helt enkelt inte vara så hård mot sig själv och gör man fel eller något som man ångrar så måste man förlåta sig själv, det kan vara svårt ibland, men det är bara att öva. 
Jag gick även förbi kyrkogården och tände ett ljus. Jag tycker det är så mysigt på kyrkogården, speciellt på vintern när alla ljus är tända. På något vis känner jag mig trygg där. Känner mig hemma, vet inte varför men det bara känns så. Nu väntar boken på mig i sängen, så jag ska väl borsta gaddarna och sova. Godnatt på er!     Puss


Titta vad jag hittade ute, ser ni vad den heter?!

Tävling!

Hemma ifrån skolan igen, har väl om jag ska vara ärlig inte varit världens effektivaste idag, men sådanna dagar har man ju ibland. Nu måste jag verkligen plugga regält idag, har en del i svenskan och i engelskan som behöver göras. Hoppas även hinna att kika på julkalendern första gången för iår.

Och, nu till vad rubriken antyder, en liten tävling. Den går ut på att skriva en dikt helt enkelt, bra, dålig, rolig... Whatever.
Men det innebär ju också att jag får in några bidrag dock, så vi får helt enkelt se vad det blir. Eftersom att jag inte är en lika välbetald bloggare (som vissa andra) och lever på mitt knappa studiebidrag så blir priset helt enkelt äran att få stå i bloggen, och har ni själva bloggar så skriver jag självklart upp den med.
Maila din dikt tillsammans med namn (du kan vara annonym) och ev bloggadress. Min mail har ni här, [email protected].  Lycka till!

Onsdag

Hur mår ni idag? Här är det frukost och musik som gäller. Kan helt enkelt inte klara mig utan musik, det är ju det bästa som finns. Just nu lyssnar jag på den härLove lift us up where we belong, where the eagles cry, on a mountin high, kan ni gissa vilken det är? Vi ska ha lite info from syo med individuella val idag, sedan är det individuellt arbete som gäller.


Jeans från Åhlens City, linne MQ, kofta Indiska och klocka D&G.

Här kommer dessutom en "dagens" på mig, och jag vet att jag ser ut och somna på bilden. Ska bli bättre på att ta bilder nu!


Vi har ju ett till födelsedagsbarn!


Grattis Brittan! 27 bast idag då, och snyggare och fräschare än någonsinn. Bild lånad från posh24.se

Paraply

Paraplyer är ju ett måste nu när det regnar som mest. Här har ni tre favoriter som jag gärna skulle vilja ha;


Lyx! Från Louis Vuitton

Från Marc by Marc Jacobs, shopbop

Marimekko Piccolo, Rum21.se

Tisdag!

Jag satt i typ en halvtimme imorse för att kunna uppdatera, men eftersom att blogg.se håller på att bytta webbhotell(kallas det så?) så funkade inte bloggen på hela morgonen. Typiskt. Nu har jag iallafall hunnit med skola, ett besök på donken för lite lunch och ett läkarbesök, mitt ute i pissvädret. Vad jag hatar detta pissiga, hemska regn! Jag såg ut som en dränkt katt när jag kom fram kan jag ju påpeka. Idag ska jag plugga, försöka att få lite gjort i både engelskan och svenskan och om vädret vill ge med sig (jag vill ju se sol!) ska jag nog ut en sväng ikväll.


Här kommer ytterligare en dikt gjord av GodFellow, så han står helt för innehållet.

"Jag gillar att spela marackas, speciellt när jag är helt jävla kanackas.
Denna låten spelar jag, bara till dig, din fula lilla skabbiga tjej.
Även fast din röst är av sammet så hade jag hellre tatt på ditt bröst än att klappa det svarta lammet i det uttråkade djurprogrammet."

Dessutom ska jag passa på att gratta kära Ludvig som bli otroliga 16 (!) år idag! Så grattis!

Vad vill ni läsa?

Hoppas alla har haft en bra start på veckan, det har iallafall jag haft.  Roligt i skolan, rolig eftermiddag utan plugg (!) och härlig löptur både igenom stan och i spåret. Usch vad jag hatar att springa igenom stan, det är så fruktansvärt pinsamt om man möter någon man känner... Nog för att jag inte ser så pjåkig ut, men det är liksom känslan.
Nu blir det nog CSI ikväll, är en sucker för polis och deckarserier och sedan lite mys med min bok.


Tänkte passa på att fråga er, vad vill ni läsa om? Vad vill ni att jag ska skriva om, något speciellt ni har som förslag?


Vår fina gran mitt på torget...  Och ja, jag är i desperat behov av en digitalkamera eftersom att den gamla inte funkar

Hemma, hemma,hemma

Skönt att ha kommit hem. Dock ser det inte så skönt ut här hemma kan jag medela, men det får man väl ta tag i lite senare i veckan. Eller så kanske man har en snäll mamma, vi får väl se.  Just nu läser jag tidningen, fick den gratis idag, man tackar. Ser på alla tomteparader och all julskyltning som var igår. Och skridskor. Nu blir jag vansinnigt sugen på att glida runt på isen, det var ju nästan ett år sedan. Får väl dra med mig ett gäng i veckan och åka lite, sedan att jag är lika kass som en unge som precis har lärt sig att gå, det är en annan femma.

Dags för lite mat. Vi hörs senare!  Puss


Titta vad mysigt det ser ut? Snart är det jag istället för Reese Witherspoon, bild från Modette

Måndag 1 Dec!

Idag är det första december! Jippi... Åh vad jag älskar december. Det måste vara den roligaste månaden på året, om inte den mest hektiska. Allt ska ordnas inför jul, stress,stress, och man har massor i skolan. Allt ska ju bli färdigt innan lovet. Ni vet den där uppsatsen som jag har tjatat om länge? Den blev klar igår! Ämnet blev Sverige och hållbar utveckling, 19 sidor då... Puh!  Jag är iallafall riktigt glad att den är klar. Och idag är det en sån här lycko morgon. Igårkväll vid elva tror jag det var (jag har inte lärt mig att komma i säng tidigt än) så fick jag nog det bästa mailet någonsinn! Jag vet att du läser detta A, och jag har aldrig glömt dig! Kommer heller aldrig att göra! Livet är som sagt härligt. Och måndag igen, då har man hela veckan framför sig.  Nu behöver jag skynda mig, men vi hörs igen i eftermiddag.
Ha en riktigt bra första december!


Är det någon här som fortfarande har sådanna där chokladkalendrar? Kommentera gärna!