Susar fram med X2000

Sitter nu på X2000 påväg till hufudstaden. Ska bli riktigt roligt, men det är även lite pirrigt...
Vädret är iallafall vad som utlovats,underbart!
Dessutom blev jag klar med historian igår, är riktig nöjd med mig själv just nu. Hann även med en sväng ut till mitt kusinbarn som fyllde 6 år, tiden springer iväg! Nyss var han bebis, haha. Där bjöds det på kladdkaka, mums!

Nu ska jag se om jag äntligen kan få fart på designen....

Strålande dag!

Vilket underbart väder vi har idag! Jag känner mig på strålande humör, man blir nästan genom svettig av att vistas utomhus. Och nu har jag äntligen fått det gjort, min redovisning av mobbning. Det fanns inget annat val för mig än att berätta om mig själv och nu är det gjort. Känner mig otroligt stolt över mig själv men även över min klass som tog det på ett så bra sätt. Jag var lite orolig för reaktionerna men det gick fint. Nu äter jag lite lunch innan jag ska göra klart den där historie uppsatsen... Wish me luck!

I´ll do it

Okej, nu har jag fattat mit beslut. Jag ska göra det, jag ska klara det. Imorn berättar jag vad.
Nu sängen!

Pizza time

Haloj!
Precis hemkommen från skolan en snabbis, slutade nu vid 12 så det var väldigt skönt.
Idag kommer att bli en riktigt tråkig pluggdag, har ännu mer än historian som ska göras insåg jag nyss så det gäller att sätta fart. Hade tänkt att gå på ett skivstångspass på friskis idag men det blir nog inget med det... Synd, hade sett fram emot det. Bara att bita i det sura äpplet då...

Home sweet home

Jag får alltid en så skön lyckokännsla när jag kliver in genom min egen dörr efter en hel dag borta. Det känns så skönt att äntligen få komma hem tills sitt eget krypin.
Jag har varit i Trollhättan ifdag med mamma och shoppat lite. Har äntligen hittat min klänning till studenten och skolavslutningen, faktiskt på H&M. Sedan blev det även en ny jacka på Sisters och lite annat smått och gott.  Mamma tipsade mig om att det var Lynely på 24:an så då ska jag bänka mig, 21.30 börjar det.  Köpte även en cornetto jordgub som får hålla mig sällskap. Hjälp vad mycket glass jag äter, haha. Men gott är det!

Love


I skolan

Har parkerat mig i skolan nu och sitter och jobbar med historian... Kan inte säga att det går bra direkt men man får väl fortsätta... Vi hörs ikväll!


Tvkväll

Har för en stund sedan varit ute och sprungit en snabb sväng vilket var väldigt skönt. Nu ska jag faktiskt bänka mig framför tvn, tycker att jag är värd det efter allt slit och trixande idag med uppsatsen som ändå inte är klar. Det går någon film på kanal 6 vid nio med Helen Mirren, tror att det var något thriller-drama aktigt. The clearing heter den iallafall.

Vi hörs imorgon! Så godnatt kära läsare!

Léger fortsätter att imponera


Ursnyggt från Hervé Léger! Dock lite väl dyrt för min studentkassa....

En liten paus...


Tillsammans med Cornetto Jordgubb och Bubblerooms nya tidning som lanseras idag.

Historia på G

Har ju totalt glömt bort att uppdatera er! Blev ingen skola idag heller, hade bara en lektion och mitt huvud värker ganska regält så här sitter jag i mjukisbyxor och dricker cola. Och jobbar med min historia uppsats. Den ska vara inne på torsdag och jag har inte kommit någonstans i princip... Den handlar om Auschwitz och förnekelsen av förintelsen. Det är intressant det där, hur man kan få för sig att saker inte har hänt som det finns vetenskapligt bevis på och för att kunna använda mot ens egna handlingar. Jag hoppas verkligen att ingen här ute går på det och att vi i framtiden slipper höra dem löjliga argumenten mot förintelsen. Jag tycker själv att det är otroligt respektlöst att säga att alla som dog inte blev mördade, och om man ska dra det ännu längre, vissa hävdar tillock med att dessa människor aldrig har funnits och därmed inte kan ha blivit dödade av nazister. Hur kan man ens uttrycka sig så? Mot andra människor? Det är helt ofattbart för mig.   Det handlar om att acceptera alla, vem man än är och vad man än tycker.

Jag säger bara:                               Rest in peace


Stockholm i helgen!

Har ju glömt att berätta:
-På lördag åker jag till Stockholm för att träffa två mysiga tjejer som jag ska gå med i höst. Åh vad jag längtar! Sedan stannar jag tills på söndagen och ska faktiskt sova på hotell... Mmm.. Det känns lyxigt! Tanken var att bo på vandrarhem men det var fullbokat, mamma och jag tyckte det var väldigt konstigt att det inte ens fanns någonstans tills vi kom på att det är Stockholm marathon den helgen...


Här kommer jag att bo, Hotell Terminus

Fullspeckad dag

Så, nu ska jag berätta om min dag. Den har varit ganska bra, skönt med en dag utan skola.
Besöket hos läkaren gick bra. Eller, nja... Jag vägrade att ta blodprovet och jag ska också ta två nya vaccinationer. Jippi för en spruthatare. Jag hade iallafall en trevlig stund i badhuset, körde lite styrka innan jag simmade lite. Sedan nu ikväll så gick RKUF mötet väldigt bra, allt kändes possitivt för en gångs skull. Förvånande nog sitter jag kvar, inte som ordförande då emn som kassör. Det känns skönt att inte lämna sitt shelter totalt, utan att man har kvar dem på hemmaplan. Man vet vart man hör hemma, hehe.

Nu ska jag nog lägga mig, känner mig trött så det bli skönt med en natts sömn.

Godnatt på er!


Then I was happy....

Kloka ord

Har precis suttit i soffan en stund och bara låtit tårarna få komma, man behöver det ibland.
Jag känner mig helt klart ensam och önskade att jag hade någon att ringa, någon som förstod mig. Istället för att bara skälla ut mig och vara förbannad på allt som har med mig att göra. Men jag tar inte det längre, det har jag gjort så länge nu så det är slut med det. Man kan inte lita på att andra ska göra en glad, man måste se till att bli glad av sig själv. Det går inte att hela tiden trycka ner sig själv och leta efter fel, då kan man inte leva som en hel männsika. Jag måste helt enkelt uppskatta små saker och bli nöjd med mig själv. Som en gammal vän sa till mig för måmga år sedan, ingen kan gilla dig innan du gillar dig själv.  Jag tror det ligger mycket i det.


Godmorgon!

Hur är det med er idag? Jag mår faktiskt bara fint. Vädret ute ser ut att vara hyfsat det också, kan bli en bra dag det.
Nu på morgonen ska jag till en privat läkare och få mitt hälsointyg som behövs skickas till skolan i Norge. Sedan ska jag förbi badhuset tänkte jag och ta mig en simtur, den stänger ju aldeles i krokarna. Ikväll ska det bli ett extra insatt årsmöte för RKUF Skaraborg eftersom att vi måste välja en ny ordföranden när jag flyttar... Tråkigt att inte kunna fortsätta som ordförande men jag har annat roligt som väntar! Man kan ju inte få allt här i livet.

Vi hörs nog lite senare idag!

Jag kan!

Den här helgen har gått åt till att tänka mycket, jag har tänkt och tänkt, pratat och pratat.
Mamma är mitt absolut bästa bollplank och man kan verkligen häva ur sig vad som helst och hur mycket, lyssnar alltid.  jag står inför så mycket val och förändringar nu så man vet knappt vad man ska ta sig till. Sedan är det massor som ska fixas.  Och samtidigt ska man själv må bra och hitta den man är.  Det som gnager inom mig just nu är den rädsla jag har inför i höst när jag ska börja med helt andra människor, tänk om ingen skulle gilla mig? Eller om man blir utanför? Det är värsta scenariot.  Det är något som jag är riktigt livrädd för. Ordentligt. Och jag vet hur ont det gör.  Man får väl helt enkelt försöka tänka bort rädslan, för det syns utåt. Bygga upp min egen självkansla. Tro på mig själv. 

Det blir till att själv-boosta sig!   

Kanonhelg

Ska börja med och säga att detta inte alls är den bloggdesignen som jag vill eller kommer att ha, det är bara emellan när jag sitter och filar på min nya.

Den här långhelgen har gått i ett! Därav dålig blogguppdatering. Onsdagen tillockmed fredagen spenderades med Amira och vi firade bla hennes körkort med ett restaurangbesök.  Kan även tala om att den här lyllosen nu har styrt kosan mot varmare breddgarader och en vecka frammåt befinner sig på Mallis... Jag är inte alls avundsjuk.... Studentresa med en klass på 19 år kan ju bara sluta på ett sätt...  
Resten av helgen åkte jag faktiskt hem till mamma, rätt så skönt ibland faktiskt.  På lördagen tog vi med oss morfar och åkte ner till kungshamn där min moster har hus, det var nog den mysigaste lördagen på länge. Jag körde ner och fick faktiskt beröm av morfar, det ni! Haha.  Väl nere var både min moster, morbror och min kusin med sin lilla son där. Han är verkligen som ett litet lockigt yrväder, så urgullig!  Såklart  lyckades jag med konsten att somna i solen och har lagom snygga vita partier i ansiktet efter glasögonen och luggen, som då för övrigt är knallrött.  Även en glass i solen på smögenbryggan hanns med innan de bar hemmåt.

I dag har det inte hänt så mycket, jag har varit och kollat på en ny mobil med mamma och precis tagit en dusch. Nu ska jag äta upp min mat innan den blir kall.

Vi hörs!

Bloggbygge pågår!

OBS!
Jag håller på att bygga om bloggen så ni får ha översende med att den är lite konstig just nu, snart kommer den iallafall att bli snygg!

090520

Godmorgon!
Hur mår ni sunshines?
Jag mår faktiskt ganska bra idag, bättre än igår. Det är så svårt att skriva här utan att få känslorna att slå igenom och ska man kunna vara sig själv är det en nödvändighet. Jag ska iallafall försöka, det är ingen ide att bryta ihop och tro att inget går, även fast det är svårt att tro. Hoppet 'är det sista som lämnar människan, right?

Skola idag då, har kort dag fram till två, sedan hoppar jag på bussen hit. Mycket roligt ska det bli!

Vi hörs väl i skolan!

Vi får hoppas på att solen tittar fram idag också!

När är man vuxen?

Är jag verkligen vuxen bara för att jag har fyllt 18? Jag tror inte det. Jag känner mig fortfarande liten som ett barn som ringer till mamma och gråter. Idag insåg jag för första gången att jag inte är så liten ändå.  När jag gick till banken tog jag en kölapp, satte mig på en bänk bredvid en trevlig gammal tant och väntade på min tur. När det var min tur blev jag lotsad in i dem där båsen som man alltid har följt med förändrarna till när dem skulle till banken. Jag kände mig stor, första gången jag är på banken utan mamma. Han frågade många gånger vad jag ville ha, om jag ville göra si eller så, och jag som alltid har överlåtit det till mamma fick nu lite svårt beslutsångest. 
Att vara vuxen att bestämma över sin egen ekonomi är för mig stort.  Dock kliar det i fingrarna på mig om att köpa aktier och fonder, jag vill göra miljonklipp nu, haha.  Men det är lite av en sport det där, att köpa och sälja.

Nu ska jag äta lunch, vegetarisk lassange, mumma!

Grattis till körkortet!!!!

AMIRA!   

Åh vad jag är glad för din skull!

Ingen mer övningskörning nu!!!

Bankhistoria

God förmiddag!

Vad härligt med en regäll sovmorgon! Det behövdes kan jag säga. Ska faktiskt inte gå till skolan idag eftersom att dem andra har nationellt prov i matte A och sedan är det bara två korta lektioner innan jag slutar vid halv ett så det känns helt enkelt inte lönt. Har en del grejer som måste fixas här hemma och ett arbete att skriva i historian.
Sedan måste jag även bege mig till banken idag, och med sina idiotiska öppettider är det i princip omöjligt att gå en dag då man har skola.

Undra vad jag ska göra på banken måntro?
Jag måste för det första byta bank, mina konton sitter i Skara och jag orkar inte behöva åka dit varje gång jag har något bankärende då det tar tre minuter till banken här. Vet inte om det går att göra härifrån eller om jag måste åka dit och prata med dem, men jag ska kolla vad dem säger. Sedan måste jag skaffa ett nytt kort (jag blev av med hela plånboken i Argentina så jag har varken bankkort eller ID) och eftersom att jag har fyllt 18 nu så ska jag skaffa ett vanligt VISA, enklare så. Och såklart ett nytt ID. Problemet är när man går utan kort, man kan inte handla någonting! Jag kan inte ens komma åt mina egna pengar så jag får låna utav mamma till så länge. När jag sedan skulle ut på min födelsedag fick jag stå och räcka fram mitt pass... Pinsamt värre måste jag säga.

Sedan imorgon åker jag till Trollis, undra vad jag ska göra där?! Träffa min underbara Amira såklart!  Tänk att vi båda flyr Sverige i höst...

Nu måste jag sätta fart, kan inte sitta här och dega hela dagen!



Estela


Nu säger jag och Pretty Woman godnatt!


Vart ska man börja?!

Det har hänt så mycket sedan jag var här sist så jag vet inte var jag ska börja...
Jag kan ta det i korta drag:

-Tillbringade två underbara veckor i Buenos Aires tillsammans med Flor, fullt av sol, party och shopping. Åh vad jag saknar henne!
-Fick reda på att jag kommit in på UWC, tror aldrig att jag har varit lyckligare än när jag kom in!
-Trodde att jag hade hittat en riktig vän, men jag insåg lite för sent hur denna människa var funtad och allt verkade bara vara ett spel. Man lär sig på sina misstag.
-Fått mitt schema inför sommaren, så nu vet jag hur mycket jag ska jobba.
-Fått kontakt med underbara tjejer som ska börja med mig i höst! Vi dessutom ses snart i Stockholm :)
-Haft en otroligt jobbig period, och har fortfarande, med mycket saknad och stor tommhet. Såren läker aldrig, men det går att sätta plåster på dem. Man måste få gråta för att kunna läka.
-Fyllt 18! En storslagen dag måste jag säga! Återigen tack Amira för den underbara födelsedagen med dig! Du är bäst!


Och mer väntar, jag sprudlar av energi!

    
Im so crazy missing you! Hope to see you soon!
      
(Klicka på dem så blir dem större)

I´m BACK

Äntligen är jag tillbaka, och det med besked.
Jag har tagit mig en låång bloggpaus men jag kände att jag behövde hitta glädjen med att blogga igen och inte se det som ett måste, och det faktum att jag faktiskt mår bättre när jag får skriva av mig.

Dock kommer bloggen att få en annan form, ett annat ämne helt enkelt. Jag kommer fortfarande att dela med mig av shoppingtips,mina tankar om mode, men den största biten kommer ligga på den resa jag har framför mig.

Att börja på RCNUWC i höst!


Här kommer jag att spendera mina nästa två år!

....

Sitter fast i ett svart hål, jag är fast och kan inte komma loss. Jag vet inte hur jag ska bete mig, jag vet inte hur jag ska va.

Destruktiva tankar spökar i huvudet, gråten rinner ner över kinderna. Jag är tom, alldeles tom. Inte kan man vara känslokall? Eller kanske kan man det. Kan man har så mycket kännslor så att det tillslut endast är en stor röra som bara ger ett stort tomrum?

Sorgen och längtan måste vara det som är värst. Suget in mot hjärtat när man söker efter något men när man väl har kommit dit är det tomt. Allt som finns är ett tomt hål.
Så känns det nu, och jag har ingen aning hur jag ska kunna reparera det stora hålet som finns i magen.