Wooho!


So long!

Hej på er!
Hade en jättehärlig helg i Malmö, och ska nu närmast upp till Stockholm imorgon och sedan på onsdag är det London som gäller. Mycket resande just nu, men jag gillar ju det så varför inte?!
Kommer att ha det helt underbart tillsammans med Sofie, och jag borde nästan säga whats happens in London stays in London... Är nog säkrast så. Hon kommer fram något senare än mig så jag ska ta och checka in och så själv innan jag möter upp henne. Vi kommer att bo på CLINK hostel, faktiskt väldigt spartanskt, i sovsal. Har aldrig testat det innan så det ska bli intresant.
Det blir ett minne för livet, och säkerligen ett ganska galet ett.

Nu måste jag packa så att jag hinner allt, uppdaterar nog inte förrän jag är hemma nästa vecka!

Ha det underbart!

Depp

Idag har jag jobbat mellan 7och 17, så det var ett tag men gick ändå bra. Sedan åkte jag och mamma ut till Spiken för att äta fisk, jag åt nyrökt lax. Mumma!  Underbart väder har vi haft idag med hoppas det håller i sig.

Har haft en liten deppardag idag,man måste väl få ha det ibland. Känner mig ensam och obehövd. Som ett besvärligt sår på andra. Ivägen helt enkelt.  Vill ha någon att prata med, någon som förstår. Som tar mig för den jag är.

Im alone

Another day has gone
I'm still all alone
How could this be
You're not here with me
You never said goodbye
Someone tell me why
Did you have to go
And leave my world so cold

Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

But you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
But you are not alone

'lone, 'lone
Why, 'lone

Just the other night
I thought I heard you cry
Asking me to come
And hold you in my arms
I can hear your prayers
Your burdens I will bear
But first I need your hand
Then forever can begin

Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

For you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
For you are not alone

Whisper three words and I'll come runnin'
And girl you know that I'll be there
I'll be there

You are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay
For you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart

For you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

For you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart


I wish someone was here for me

Jobb och jobb

Godmorgon! Det har varit lite tomt på bloggfronten det senaste, men jag ska försöka hinna med lite nu trotts att jag jobbar massor. Mina dagar består helt enkelt av jobb,träning, telefon snack och sovande. Men jag tycker det är en ganska bra kombination. Diggar läget helt enkelt.
Nästa vecka blir det London, så underbart!  Efter det är sommaren ganska tom, så jag hoppas att det dyker upp något trevligt.
Nu ska jag iväg till jobbet, jobbar dubbelt idag.

Ha en underbar dag i solen!

Rapport

Hjälp vad jag har varit upptagen dem senaste dagarna!
Hade en underbar midsommar med min Amira och det har även ätits en hel del, därför var jag tvungen att komma i bättre vanor idag och en löptur. Härligt värre.

Har även pratat med min lilla Sofie ikväll igen, om en vecka är det London.
Har kommit fram till att jag inte ska vara så självkritisk, och det måste ändå vara en bra insikt. Samt att det är en otroligt smart och realistisk tonåring.
Dessutom blir det inget Kreta med Amira, vi ska åka om två år när jag har tagit studeten eftersom att vi båda har så mycket att göra nu. Kanske hittar jag på något annat, får se.
Hann även med att handla lite nytt till Norge, blev två tröjor från Peak, ett par gladiatorer (skor), gummisar och träningskläder. Tittade även på glasögon, hittade några snygga men har så svårt att bestämma mig. Mitt huvud är så smalt så ofta passar inte dem vanliga mig utan jag får ibland kolla på barn... Inget vidare snyggt med disney och katter.

Imorgon ska jag ha min första lediga dag sedan midsommarhelgen och det ska bli riktigt skönt. Ska bara ta det lugnt och förhoppningsvis kunna sola lite också. Nu sängen!

Glad midsommar!

Hej igen!
Har haft ett underbart dygn med Amira på kusten, lite spontansemester. Berättar mer sen. Snart ska jag till jobbet och efter det blir det midsommarfest.


GLAD MIDSOMMAR!!!

Jobbet kallar

Nu börjar den riktiga sommaren, jobbsommaren. Första dgen idag, ska bli ganska roligt. Det enda negativa är att man måste gå upp så sjukt tidigt.
Efter väntar lunch på donken.

Vi hörs och ha en mysig dag!


Kärlek är min tro

Vaknade nyss och ska iväg till en läkare för att äntligen få gjort mitt hälsointyg. Men eftersom att jag är hälsan själv borde det ju gå galant *host*
Idag kommer bästa Amira och ska bo hos mig tills på söndag. Ska bli så galet kul! Vi ska hitta på en massa galenheter.

Igår kväll kom jag inte i säng förrän vid halv tre, kan ni gissa varför? Telefon såklart! Satt inte helt förvånade med underbaraste Sofie. Finns så mycket jag skulle kunna säga om denna tjejen, men jag nöjer mig med att säga att hon är helt fantastist super underbar och jag är så glad att jag har fått lära känna henne. Igår pratade vi i nästan 4,5 timme och det var allt ifrån te, träning, tro, konstiga affärer till reklam på kanal 5.  Någonting som hon sa som jag tycker var otroligt fint var när vi diskuterade tro, kärlek är min tro säger hon då. Så fint, så sant.

Nu ska jag förbereda mig för blodprov.... Usch! Men jag vet att det måste göras...

Kreta it is

Har ju glömt att berätta att jag och Amira åker till Kreta också! Vi bokade det igår, kommer att bli så underbart!
Precis lagom innan hon drar till USA!

Ett skäpp kommer lastat

Gjorde mig en stor beställning på Bokus igår med böcker som ska läsas i sommar

Här följer listan:
-Väninnan : rapport från Rosenbad
-Fångad av hakkorset
-Hedern har sitt pris
-Fallen
-Den politiska adeln
-Fiender överallt

Och sedan två IB böcker, en i historia och en om enviroment

Att våga

När jag möter nya människor har jag alltid svårt att veta hur jag ska bete mig, att jag skriver om detta gör att jag har lättare att komma ifrån det, jag ser hur jag utvecklas. Sedan kan det tyckas att jag tjatar men det är mitt sätt att bearbeta det.
Idag när jag pratade med Sofie om vad vi ska göra i London så frågar hon mig om jag vill till British museum,och som den fegis jag är svarar jag nja.. vet inte...  Tänkte väl att jag skulle framstå som världens tönt om jag vore överlycklig som ett barn om jag fick gå dit (visserligen är det sant) sedan hade hon pratat mycket om shopping och så. Såklart slutar det med att hon säger att hon iaf vill dit och tycker det är jätteintressant och inte alls vill lägga så mycket tid på shopping, som den idiot jag är ändrar jag mig då såklart.... Framstår säkert som världens härmapa som inte har några egna intressen eller någon aning om vad jag vill göra. Känner mig så dum såhär i efterhand att jag beter mig som ett litet barn som gör allt för att få vara med. Lite utav det där barnet finns såklart kvar, annars hade situationen aldrig uppståt.

Måste i fortsättningen våga säga vad jag tycker och inte bete mig som en barnunge!

Ute på landet

Hej på er!
Befinner mig ute på landet hemma hos mamma, mysigt värre. Finns alltid en sillhet här ute.
Igår såg vi tillsamans på Babel som gick på kanal 4, tyckte verkligen om den filmen. Den var väldigt annorlunda men en tänkvärd film, nästan så tårarna kom ibland. Se den! Sedan hade mamma även bakat rabarberpaj, mums.

Nu ska jag fortsätta umgås lite med mamma, vi hörs!

Jag kommer att sakna er!

Finns bara en sak jag kan säga, jag kommer att sakna er så sjukt mycket SP1B!!!!!!!! Ni är bäst!!!

Jag ska bli bokmal

Äntligen ska jag ge mig själv tid till att pyssla med det som jag tycker mest om, nämligen att läsa! Jag har alltid läst massor men den senaste tiden har jag varit för stressad för att hinna med men nu ska jag komma igång igen. Tittar just nu på adlibris efter intressanta böcker, ska nog göra en beställning.

Tack Sofie säger jag bara! Hon har verkligen insprerat mig till att få tummen ur och komma igång igen!

Skolavslutning

Nu är det dags för min sista skolavslutning någonsinn- här i stan. Har tagit på mig min fina studentklänning och känner mig nästan lite för fin, men äcsh det får gå.
Det är med blandade känslor, förväntan och sorg.  Nu bär det av på riktigt.


JAG SKA TILL LONDON!

Jaaaaa!
Äntligen bär det av till London, det var många turer fram och tillbaka men nu blir det äntligen av. Att jag nämner varför tjänar inget till. Istället får jag med mig bästa och underbaraste Sofie som jag ska gå med i två underbara år! 
Vi kommer att ha så kul!!!


Back where I belong

Långt träningspass

Var precis och kollade på dem nybakade studenterna från De la Gardie, och oj vad härligt det var! Dock inser man att man inte kommer att ta studenten och bonnarunda och kortege blir ett minne blott. Jaja, vad gör man inte för sin utbildning.  
Har idag varit och tränat en 90 min, så skönt säger jag bara. Sedan blev det sen luch hos morfar och en sväng till biblan. Nu sitter jag här och ska lägga mig vid tv:n är så ofantligt trött. På 24:an är det Lynnely ikväll, 21.30!


Borde jag bli nanny?

I eftermiddags ringde min kusin och frågade om jag ville vara barnvakt en stund så kvällen har inneburit barnpassning. Det blev ju då inget friskis, men jag cyklade ut dit och hem, är runt 2 mil så det var en ganska bra träning. Lite pinsamt var det när pappa kom hem och den minsta killen som är 3 säger det första han gör att han har bajsat på sig... Det är ju en bra barnvakt det...

Nu ska jag se på tv lite innan jag somnar, är ju som sagt ledig imorron med, skönt!


Dagens


Helt underbar!

Bredda sina vingar

Klocka är två och här sitter jag och äter frukost.... Hjälp vad jag var trött imorse, vi har varken skola idag eller imorgon och avslutningen är på fredag. Känns så tomt på något sätt, vet inte om jag är redo att lämna min fasta bas i livet och pröva mina vingar. Man vet alltid vad man har när man lämnar det men aldrig vad man får, det är ett givande och tagande. Just därför blir det ju även en sådan spänning i det, skulle man veta från början vore livet aldrig spännande.  Igår lämnade jag tillbaka min skåpsnyckel och tömde skåpet, lämnade alla böcker och lämnade in påskriven lapp om att jag ska skrivas ur skolan.  Efter denna vecka räknas jag inte längre som en elev på De la Gardie. Det som har varit mitt andra shelter kommer nu bara att bli en skugga av mig. Tänk vad mycket jag har lärt mig under dessa två år på skolan, hur nära man har kommit allt.  Egentligen är det ju inget konstigt att byta skola men jag har liksom aldrig ens besökt skolan och jag ska flytta utomlands... Inte det att jag inte vill, men jag känner mig bara så otroligt rädd, som att hoppa utför ett stup och inte veta vad som väntar där nere. Sedan är väl att ta farväl det jobbigaste man kan göra, men man måste lära sig det.

Idag ska jag försöka hinna en sväng till friskis och även till biblan och låna lite böcker.


Hälsosamma jag börjar imorgon

Jag var som sagt i skolan en snabbis, sedan var jag och handlade mat med mamma, skönt att för en gång skull ha en bil att ta hem grejerna med.  Det blev räkor, massor av grönsaker, cola zero, vattenmelon, gainomax barer och havregryn mm. Nu ska det nyttiga börjas!
Imorgon så gäller det stenhårt träningsprogram och nyttig & näringsrik mat. Inga mer sötsaker och färdigrätter. Ren och hel näring är vad som gäller. Dags att få tillbaka min forna form och därmed hitta tränings glädjen. För två år sedan tränade jag runt 4-5 dagar i veckan och bara längtade dit! Idag känns det tufft att dra sig dit men otroligt skönt när man har gjort det.  Måste verkligen se till att ta hand om kroppen nu, det är ju den som ska följa oss genom livet istället för att använda den som en skräptunna.

Börjar imorgon, nu ska jag för sista kvällen på länge njuta av lite smågodis... 

Jag har gjort det tidigare, och jag kan göra det igen!  NU kör vi!

UWC:are är underbara

God morgon!

Solen skiner, visst är det underbart?!  Jag blir alltid så glad av solen, funkar nästan som lite terapi för mig.  Otroligt trött idag, inte så konstigt dock.  Egentligen förstår jag inte vad jag gör uppe så här tidigt, börjar inte förrän ett. 

Tänkte berätta lite mer on helgen i Höör, den har varit underbar! Man känner sig nästan som en liten familj och man kommer säkert bli otroligt tajta med tiden. Jag mötte upp Tea på stationen i Höör, som jag faktiskt bara har pratat med på facebook tidigare men hon var lika gullig som jag hade föreställt mig.

När vi kom fram väntade såklart Sofie, Wojteck, Astrid (som ska t Wales) och Stina(ska till Indien) på oss. Det vi sedan råkade ut för måste ju nästan ses som den sista prövningen, sista testet för att se om vi är kapabla för att klara av det hårda livet på skolorna. Enligt egen uppsaga tycker jag helt klart att vi klarade av det med stolthet. Vi skulle alltså bada vid sjön som skulle ligga 2 km bort, men vi gick och gick. Ingen sjö i sikte. När vi äntligen siktade sjön nedanför och vi kom fram låg en kohage framför oss. Under elstängslet och fortsatt promenad ner mot sjön. Intet ont anande. 
 Det börjar med att en fastnar i träsket, och sitter fast i lera och vatten. Sedan går alla mot samma öde. Vita skor som längre inte är vita, lera blandat med komocka upp till midjan och sår på benen.  Som Sofie lägligt skrek "Jag har koskit mellan tårna!"   När vi äntligen kom hem efter denna otroligt dramatiska och hemska upplevelse (utan bad) så stank vi inte jordgubbar och hallon direkt.  Inte gick det att få bort allt heller... Memory for life, thats true.  Jag tror vi kommer att bli ett galet gäng!

På kvällen låg vi och pratade hela natten och åpna som vi är gick vi och hämtade kakburkarna och åt kakor halv fem haha... 

Galet rolig helg kan jag bara säga, jag vill bara börja skolan med dessa NUUU!


Lägg märke till fd eleven Pääär som testar sin smärtgräns


Sofie har fått medsmak av de skånska träsken


Gemenskapen är A och O


Bears by Wojteck


Oförglömlig student

Här kommer lite bilder från Amiras student, längtar själv som tusen!












Hej då skåne!

Inte en endaste internet mast fanns det där ute som vi har varit i exakt ett dygn så uppdatering har varit omöjligt.
Jag är så slut så att jag stupar snart, har sovit runt en timme i natt och reste runt 6 timmar igår och nu samma rutt hem. Jag är trött på att flänga runt nu så det ska bli skönt att komma hem ikväll. Vi har haft det jättebra och alla är så fruktansvärt mysiga, känner bara ännu mer att jag har gjort rätt val.

Jag ska berätta allt senare, men det blir nog imorgon eftersom att sömnen priteras.

Ha de så bra!


Påväg till student

Amira tar som sagt studenten idag och då ska jag självklart dit, min buss går om drygt en timme.
Sedan åker jag till Höör för UWC årliga sommarträff där jag ska få träffa lite andra co-years, kommer säkert bli jättekul!

Nu ska jag fixa det sista, köpa blommor och skriva kort. Dessutom kommer jag att ta massor med bilder!

Till Amira

Eftersom att det är min allra bästa och underbaraste vän som tar studenten imorgon så tänker jag ägna detta inlägg åt dig Amira.  Den vän som har följt mig längst genom livet och som jag känner utan och innan, samtidigt som varje gång är som ett äventyr. Vi har upplevt så mycket tillsammans, många galna och roliga stunder men även en del tunga och jobbiga stunder. Du har funnits för mig när jag mådde som sämst, och det vet du om, och hjälpt mig igenom.  Det finns ingen annan jag känner som är så sjukt galen och sjukt klantig, men inte heller som jag skrattar så mycket med.


Vi träffades helt av en slump, en väldigt konstig en. Att åka på lägret var egentligen inte alls genomtänkt och när jag kom dit så ville jag åka hem med en gång. Vi var dem enda tjejerna som valde Hajking så det var vi och grabbarna, haha. När vi lagade pankakor eller vad det var och du tappade din på marken, när vi kom sist när vi paddlade och ledaren fick komma och hämta oss, på natten när du inte kunde sova och väckte alla utom mig, när ni slängde upp kläderna på taket, när ni satte upp flaggan på natten som dem fick fälla hela flaggstången för att få ner... Så mycket tokigheter som hände på två veckor!       Då var vi 13 och 14 år, idag är vi båda myndiga.                                          

Sommaren efter när vi var på hundpensionatet och jobbade, det vi aldrig lär glömma är dem fina ärr som har satt sitt spår på mig efter Frida, men även när vi cyklade upp till stan där för att köpa glass som vi fick pengar för av dem, vi hade Teddan på högsta volym och när Anders putte i dig i vattnet...  Till råge på allt glömde du även dina klyftpotatisar :P

Överby har blivit mitt andra hem, undra varför? Haha. Undrar hur många gånger vi har varit där tillsammans? En massa helt klart. Vår jultradition där vi alltid köpte julklappar till varandra.               Ska vi lista ett favorit matställe måste det bli donken, tre mcflurry på rad... Eller kanske Burger King, lökringar is the thing ;) Eller varför inte Strandgatan? Någon av dem tre är det i alla fall.      

När vi var mindre skrev vi mycket brev till varann och jag läste dem för några veckor sedan, "från jultomten" stod det ganska ofta, och alltid så var det från din" hemliga vän "i Skara.                             Tänk så ofta vi har drömt om att resa, vi har alltid sagt att vi ska åka utomlands när vi båda har fyllt 18 och längre fram ska det bli roadtrip i USA som alltid har varit en dröm. Dock drar du redan i höst, innan mig när jag drar till Norge så vi kommer att dela på oss redan i höst. Känns tomt och lite skrämmande men thats life. Som tur är kommer jag redan över jullovet.

Alla sådana där galna saker som man inte borde försöka sig på har vi näst intill provat.  Som att spruta Fanta på fönstret på en restaurang, tagit små prover av hårinpackning som vi inte upptäckte förrän senare kostade pengar (dem låg under en gratis skylt) och ställt en gryta direkt från spisen på en träbänk där det idag finns fina runda ringar.                                           
Du som ska sjunga på mitt bröllop, jag ska bli gudmor åt dina barn och tvärs om... Allt roligt som vi tillsammans ska vara med om. Det var dock nära ögat att vi inte sitter här idag, på nästan ett år hade vi ingen kontakt alls pga en små sak, vad mycket vi missade och så idiotiskt det var.  Man ska ta tillvara på varandra istället. Aldrig kommer vi att skiljas igen. Together forever.


Detta är en del av min present till dig och jag vill bara säga hur betydelseful du är och hur mycket jag älskar dig.
 Grattis till studenten gumman!  


Life rules

Vilken häktisk dag! Började såklart med att jag försov mig, men som tur var hann jag i tid.
Efter skolan sprang jag runt på stan för att fixa de sista inför studenten imorrn och mötte upp mamma för lunch. Fick även två goda nyheter, jag har fått två andra stipendier! Vet inte på hur mycket än, men det var glädjande. Känns som att jag har flyt just nu.

Ska försöka hinna med ett pass på friskis senare ikväll också...


Vi hörs

Jag ska bara...

Jag borde ju lagt mig för länge sedan, är hur trött som helst fast ändå väldigt nöjd med dagen.
Satt precis i telefon med Jeanette i 1,5 timme! Det var länge sedan jag pratade så länge med någon, men även hon var verkligen super trevlig!  Jag blir bara ännu mer possitivt överaskad, men det roligaste var när hon sa att hon var rädd för mig, haha. Kan man vara rädd för mig?! Hehe, gulligt sagt måste jag säga Jeanette! Tyvärr kommer hon inte i helgen, och det gör inte Agnes heller, väldigt synd men vi får helt enkelt ses någon annan gång.

Nu är det sängen som gäller, önskade bara att jag hade en hästens....

Ibland måste man få vara stolt


Kolla mer här

Bokning

Skönt att ha lite koll på jobbet kände jag även om jag redan kan det mesta, man vänjer sig ju med tiden. Men kära änglar vad mycket ansvar man har! Jag blir nästan mörkrädd av att bara tänka på det. V 25 börjar jag altså, men först ska jag på underbar student och sommarträffen med UWC. Kommer att bli jättekul.

Ska ta och ringa Agnes om att boka biljetter till Bergen i höst, vi bestämde oss för flyg, det tar en timme jämfört med dygt ett dygn med tåg så det för helt enkelt bli så. Dock får vi som mest ha med oss 40 kg, frågan är hur mycket övervikt det kommer att bli...  Kan bli intressant.


Årets skörd


Hittegods

Oh my god! 
Påvägen till skolan tappade jag min mobil, tack och lov att det finns ärliga människor som hjälper till!  Dem hade ringt till mamma och sedan hade dem lämnat den till min lärare, tack så jätte mycket!

Nu sitter jag i skolan och ska försöka jobba och i eftermiddag ska jag på en introduktion på jobbet inför i sommar...

Karneval 09

Karnevalen var galet rolig igår, men trött var man ordentlig idag. Här kommer bilder!

   

   
(ser nu att det dock bara var för och efterfest :) )


Tack för en underbar helg!

Min helg har varit underbar! Så roligt att träffa både Agnes och Sofie. Jag längtar ännu mer efter hösten!
Inget, verkligen inget slår ett sommarprytt Stockholm, åh vad det är härligt! Ska ladda upp mina bilder lite senare, men nu måste jag springa till skolan strax och sedan har vi den årliga Karnevalen i kväll så då ska vi samlas hela klassen under både förfest och efterfest, blir min sista grej tillsamans med klassen. Kommer deffinitivt att sakna dem.

Jag kommer förmodligen inte hinna blogga ngt mer idag, det får nog bli inatt eller imorgon :)